Akta foten!

Ramla av kändes inte som det bästa med min fot, men den klarade det riktigt bra. Men det var tråkigt att jag fick ett litet bakslag med Lemonaden, vi behöver verkligen inte det, vi behöver framsteg och avspändhet!

Förutom avfallningen så har jag nog överansträngt foten i dag, dags för ny tejp i morgon och då hoppas jag att det blir bättre igen.

Började i morse med att tömköra Delicious i hagen, sen åkte jag till travstallet och red en häst och tömkörde Hera som var hör i vinter. Där gjorde jag också en tabbe med foten när jag skulle sitta upp, ingen pall och sadeln gled när jag skulle upp, när jag då hoppar av ugen så landar jag ju givetvis på fel fot. Men gick ändå bra att rida.

Hemma igen och efter lite fika så red jag Oskar, ganska mycket galopp jobb i dag eftersom vi tappat mycket där under de här lite lugnare veckorna. Vidare ner till betet där jag red ut en liten sväng på Clarinett och med Wasabi som handhäst. Tillbaka hem för mat och kaffe. 

Linda och jag åkte ner till betet för att rida en sväng med Lemonaden och Juliette. Det är en och halv vecka sedan jag red Lemonaden sist, då var hon spänd när vi började men blev bättre. Även i dag spänd när vi red i väg, hade longerat innan, och vi hann kanske 400 meter när jag känner hur hon känns irriterad och ännu mer spänd. Ser en insekt på hennes käke som jag petar bort, det utlöser en explosion och hon skjuter rygg. Jag tänker bara på att jag måste få ur min skadade fot ur stigbygleln, och sen den andra så jag kan landa på rätt sida. Sällan jag hinner tänka och kontrollera så mycket när jag åker av, och kanske hade jag både kunnat sitta kvar och få stopp på henne om jag försökt. Men det vet jag inte och jag är för rädd om foten.

Blev inget riktigt sadeltvång för hon bockade bara en liten bit och stannade sen, och hon var inte bortkopplad som hon brukar bli. Tror att hon ner var väldigt spänd och blev rädd. Men väldigt onödigt när vi börjar komma igång lite mer, jag hoppas att vi ska kunna släppa det här nu! Satt upp och red en liten minibit efter i alla fall och det gick bra.

Sedan tog jag hjälp av både Nisse och Linda för att lasta en baklucka jag köpt till min transport, den med trasig baklem, nu hoppas jag att det ska gå att byta luckan. Helst smidigt, enkelt och billigt, men det får vi väl se. Avslutade kvällen med kaffe och så bakade jag en sockerkaka!

Nu två jobbdagar kvar innan semestern!

Trötta hästar på morgonen! 

Lemonaden var tröttast, och här väldigt avspänd! 

Delicious i morse! 

Hera som var här i vintras

Clarinett och Wasabi på tur! 

Älg fotad från bilen men bara några hundra meter från betet

Tror ni på det här? Min gamla lycka med nya gångjärn och den nya luckan uppe till höger. 

Lemonaden efter avfallning och ny uppsittning. Tur att hon är söt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0