Hovslagardag!

I dag har hela dagen gått åt till hovslagaren, många hästar blev det!

Jag började i morse med att köra upp Chokladen och Grå till Nisses stall. Eller egentligen började jag med att leta Wildkickan, hon hade ramlat in på banan och stod där och såg förvirrad ut. Hennes hage går runt banan och hon hade ramlat in där. Jag var glad att hon inte var längre bort än så!.

Första skoddes Wasabi fram, hon gjorde nig sin bästa skoning någonsin, hon skötte sig utmärkt! Sedan hade Lemonaden tappat en baksko, såklart den hoven som är plastad, den hade dessutom gått sönder rejält. Men hovis fick på ny sko och ny plast trots att Lemonaden inte hjälpte till ett dugg, noll tålamod hade hon i dag. Chokladen skoddes runt om för första gången, tidigare bara framskodd, det gick bra till sista sömmarna, då var tålamodet slut och vi blev tvungen att pausa henne en stund. Efter en timmes vila var det inga problem att göra klart. 

Nisses inackordering skoddes, Grå verkades (eftersom hon är halt igen så får hon vara barfota nu igen), Bob verkades och Iowa. Det var en heldag! Jag och Linda körde hem Chokladen och Lemonaden medan Nisse åkte och köpte pizza. Sen kördes även Wasabi och Grå hem efter att vi kollat om Grå var brunstig, det var hon inte. Och sen det roligaste av allt, vi körde Iowa och Bob i Nisses Iforn, dvs med step-uo och Iowa kunde gå in i den ned. Kom i håg hur vi jäklades i vintras, nu har han åkt både b-buss och transport med och utan ramp och allt med några minuters lasttid bara!

Grabbarna fick åka på nytt bete! Hoppas att de ska hålla sig där nu! Sen longerade jag Delicious över bommar lagda som klockan, dvs en bom vid varje voltpunkt. Fixade om Wildkickans hage lite inför i morgon men sen sa foten i från, sjukt med knott också i kväll efter det gått åska hela eftermiddagen. Nu ladda för jobbhelg, 7 arbetsdagar kvar innan semestern!

Grå skyndade sig att rulla när hon kom tillbaka till betet

Blev så fin! 

Iowa och Bob på nytt bete! 

Full fart! 

Och Delicious! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0