Vilket väder!

Vilket härligt väder vi haft i dag! Sommarens sista suck! Sol och 10 plusgrader, perfekt väder för att jobba hästar i!

I morse var prinsessorna ute på vift en sväng men det gick väldigt smidigt att få in dom igen. De hade slut på höbalen och blev väl rastlösa, skulle tro att strömmen tappas av någonstans i deras väldigt stora hage (som innehåller en hel del gräs, skydd av skog och väldigt mycket att pyssla med så det är verkligen inte synd om dom) men nu är det ju inte så långt bort att flytta dom till vinterhagen.

Jag red Delicious först, hon har varit så väldigt laddad nu så jag longerade faktiskt några varv innan jag satt upp! Det var inga problem i dag men ibland kan det vara lika bra att checka av läget innan man sitter upp. I ridningen går hon nu på stor åttvolt i trav med takt och i balans och form. 

Sen kom Rosens ägare så vi red henne och när hon åkt kom Nisse med en höbal. När hästarna fått hö så tömkörde jag Wasabi. Hon har fortfarande en liten bula kvar på halsen men inte lika störd så ska försöka sätta igång henne. 

Lite snabbfika och sen till travstallet där jag tömkörde två hästar, åt en pizza och sen en träning. Hemma igen så tog jag Descara, hon fick gå ett väldigt lugnt tömjobb med mest skritt. Hon rör sig bättre och jag funderar på om hon har samma problem som jag haft, alltså sträckt ljumsken. För någon vecka sedan var hon väldigt spänd på insidan låret på höger sida, vilket syntes i jobbet på ungefär samma sätt som det nu är på vänster. Blir en massa laser, massage och liniment där nu så får vi se. Hon vandrar en del i hagen och det är lätt att sträcka sig eller överanstränga sig i leran nu. 

Sen bkev det kaffe och kokosbollar till kvällsfika, inte så nyttigt men gott! Nu ladda för jobbhelg! 

Delicious på banan i morse! 

Nöjda prinsessor som fått ny bal! 

Wasabi! 

Och såklart ska även Doris vara med! 

Fantastiskt väder! Solen på väg ner när jag tömkörde i travstallet! 

Descara sist ut! 



Hemmadag!

Varit hemma hela dagen och ändå inte fått så mycket gjort!

I morse tog jag först Delicious i töm och sen kom Rosens ägare och tittade och red. Det blev ganska mycket surr men efter hon åkt red jag även Clarinett innan jag åkte ner till sommarbetet för att plocka ihop staketet. Bkwv väldigt besviken då jag lämnat mycket mer än jag mindes så har fortfarande lite kvar att göra där, men hittade även ganska mycket grejer som jag lämnat. 

Sen gjorde jag kebabpizza till mat, hade en träning och tog Lemonaden i töm. Sedan kom Linda och medan hon red Iowa så tömkörde jag Bob. Och så mycket mer blev det inte gjort i dag! 

Tömkörde Delicious ner till grannhuset och så fick vi lite klättring på väg tillbaka. 

Clarinett fick skritta av på vägen 

Lemonaden 

Bob

Bob och Iowa äter kraftfoder efter jobbet! 

Klinik-dag!

Åka på kliniken är ju ganska roligt och intressant när det inte är något akut och inte ens egen häst! Det var i alla fall dagens uppdrag!

Kollade Descara i lina i morse, bättre men inte helt bra, lite mer vila och kolla igen sen. Sedan åkte jag till en kund som jag lovat att köra hästen till kliniken för att sko. Anledningen till att den skulle skos på kliniken var flera, men den skulle även vaccineras. Sen fanns det en oro för att den skulle vara stökig att sko, förra ägaren hade uppgett det. Men hästen skötte sig utmärkt och både hovslagaren och veterinären som vaccinerade tyckte att det var en så snäll häst! 

När vi kom tillbaka hem med hästen så blev det lite mer jobb på samma gård, jag tömkörde först en ponny sen bytte jag järn i en sadel och hade tre träningar. Att byta järn i sadeln tog typ mest tid och energi, men fick som tur var både fika och matlåda. Sen hem gjorde mat och sen tömkörde jag Lindas Iowa och även Rosen fick gå i töm. 

Mer hans inte med i dag men hoppas på att hinna mer i morgon! 

Dagens enda bild Rosen! 

Feberstress!

Vilken skitmåndag jag har haft! Morgon med regn och sen så stressigt på jobbet att jag fick feber, ganska less just nu!

Blev ganska deprimerad när det regnade i morse, det behövs verkligen inte mer väta nu för allt är äckligt blött och lerigt. Longerade i alla fall Lemonaden innan jobbet. 

På jobbet var vi en kort, det är ju inte helt ovanligt men sen la kassan av, varorna kom tidigt, en massa kunder första timmen och jag lyckades skära mig på kniven så jag blödde. Dessutom var jag kissnödig i en timme innan jag hann gå på toaletten. Inte bra upplägg för en måndag. Jag blir stressad när det blir så här och mår dåligt, det är inte helt ovanligt att jag får feber också och så blev det mitt på dagen. Som tur är gick det över på eftermiddagen när allt lugnade ner sig. 

Efter jobbet värmde jag bara risgrynsgröt till mat och sen hjälpte Linda mig rulla ut en bal, de äter verkligen galet fort nu och äter mig ur huset! Sen tog jag Delicious i töm samtidigt som jag hade digitalt möte med hästavelsföreningen. Hade glömt att det skulle vara men det gick ju ganska bra ändå. 

Nu ladda för lite stök i morgon med! 

Lemonaden efter morgonens longering! 

Delicious i kväll, väldigt laddad! 

Hemma-dag!

Haft en bra hemmadag i dag med tid för hästarna och det var nog verkligen behövligt!

Började med att förbereda för att byta hage på Descara och Rosen. Sen tog jag Descara först med tanken att tömköra men hon stod inte riktigt bra på ena bakbenet, fick känslan av att hon inte ville belasta det. Så tog henne bara lite i lina för att se hur hon såg ut, men hon är inte halt, även om man kan ana att hon inte riktigt vill belasta benet även i rörelse, utan det är när hon står still som det syns. Hon får vara någon dag så kollar jag henne igen men kändes bra att släppa ut henne i en lite torrare hage i alla fall. 

Red sen Rosen och efter henne skulle jag rida Clarinett. Men när jag tog ut henne lyckades de andra stona trycka sig ut och de var helt tokiga. Precis som att de tycker att de fått stå stilla för mycket när det regnat. Fick in dom en och en och när jag bara hade två kvar kom Nisse förbi efter jakten och jag fick lite hjälp. 

Red Clarinett som faktiskt gick rätt bra med tanke på stöket. Sen Chokladen som ju varit väldigt spänd att rida, även om det släppt efter ett par minuter, nu tömkört lite och hon varit jättefin. I dag avspänd när jag longera men spände sig när jag satt upp. Men i dag släppte det inte utan eskalerade i stället. Hon sparkade, sköt rygg och reste sig lite, provade att sitta upp flera gånger men samma resultat. Något stör henne frågan är bara vad? 

Sen kom en tjej och hoppade, tanken var att ha hoppträning men det var bara en anmäld s hon fick hoppa ändå. Efter träningen så longerade jag Wasabi, hon var ju lite knackigt sist jag longera) e men nu syntes inget, dock fortfarande kvar en liten svullnad på halsen men ska försöka tömköra några gånger först. 

Sen mat, Nisse hade fått vildsvinsburgare som blev mat. Sedan åkte jag och Linda till stallet, hon ville ha sällskap när hon satt upp på Iowa så jag tog Bob. Bob har i kväll haft sadel med stigbyglar, vi jobbade mest i skritt med start och stopp men han fick också longera öiute i trav i båda varv, och även testa, att stå vid pallen när jag stod på den. 

Sen avslutade jag och Linda kvällen med kaffe och glass. Nu ladda för jobb i morgon, i kväll känns det som att jag håller på att bli sjuk så jag hoppas att det försvinner! 

Doris hittade en rolig balja! 

Descara i förmiddags. Även på bilden ser man att hon avlastar ena bak

Rosen skrittar av i skogskanten 

Clarinett i dag! 

Hon fick vänta medan jag rättade till Delicious täcke som hambat på tvären, hon stod väldigt snällt 

Så fin! 

Wasabi! 

Bob i mörkret! 

Undersökning av hinder! 



Tillbaka i verkligheten!

Fantastiskt härligt med två dagar att bara nörda häst. Men man kommer snabbt tillbaka i verkligheten igen där det handlar mindre om att räkna aminosyror och mer om att rulla balar i lera och räkna kronor.

Gårdagen på Wången var väldigt bra, Ulf Hedenström och Johan Nilsson hade föreläsningar. Pratade om stallmiljö, foder, forskning mm men vi tittade även på hästar. Letade avvikelser, svagheter och spänningar som kan ge skador. Gjorde rörelseanalys med hjälp av en app. Är som vanligt väldigt fascinerande att höra duktiga hästmänniskor resonera. Det har varit en intressant kurs eftersom nivån på deltagarna har varit väldigt hög, givetvis hög nivå på lärare också. Där Johan som var med igår hade ett öga för detaljer på hästarna som nog måste vara väldigt unik, otroligt intressant att höra honom diskutera hästarna. 

En intressant kurs som kommer ta några dagar att processa. Även om det känns långt bort att fundera på vilka aminosyror proteinet kommer i från när man mest kämpar med att få utfodringen att fungera praktiskt och att överhuvudtaget få hem, få ut balar och att ens kunna köpa foder så är det ju ett kunnande och tänk som jag vet finns ny. Sen tävlar ju inte mina hästar på elitnivå eller i trav så för deras skull spelar det nog mindre roll från vilken aminosyra proteinet kommer från, men lite intressant kunskap ändå. Det jag kommer ta med mig mest nu i början är lite kopplingar mellan olika spänningar hos hästarna och (risk för) skador, jag ska helt enkelt klämma lite på mina hästar och se dom med lite andra glasögon. 

Kom hem på kvällen igår. Började med att rulla in en bal till stona som ätit en bal på två dygn, förstår ju att det är skitväder som gjort att de ätit så mycket men just nu får det galet mycket hö och jag kommer inte att ha råd att fodra dom så här! Men det brukar bli bättre när det fryser sen. Longerade Delicious som hade en massa energi. Sen nattade hästarna och mer blev det inte. 

I dag finns det massor som jag borde göra, plocka bort de sista sommarhagarna och göra vinterhagar, men jag ska fokusera på att jobba hästar och komma i kapp lite där. Behöver verkligen det också och gäller att passa på nu när inspirationen och kunskapsbanken är påfylld! Sen får jag se hur mycket jag orkar för jag är ganska trött efter dessa på intensiva dagarna! 

Morgonen på Wången igår! 

Kolla solen, så vackert! 

Här tittar vi på en häst i ridhuset, den hade samma pappa som Delicious så det var intressant! 

Nästa häst vi kollade på! 

Inte lika blå himmel innan avfärd, men fjällen är redan vita! 

Nörd-dag!

Vilken dag det blev! Började i mörker och lera men solen kom fram och jag har haft en fantastisk dag med andra hästnördar! Så mycket bättre kan det väl inte vara?

I morse var det inte roligt. Jätteblött, mörkt och lerigt. Blötan och nattens blåst hade gjort att en del hagstolpar hade ändrat riktning så fick ägna tid åt att slå ner dom, alla hästar på rätt plats i alla fall. Åkte till Östersund och besiktade bilen. Resultatet var väl som väntat, en del 2:or de flesta visste jag om men som alltid är det ju lite slitagegrejer. Ett lite tråkigare fel vet det så lite att fundera på, om det är värt att fixa dem här bilen eller inte. Skulle önska att det ramlade en däck pengar över mig så jag hade kunnat köpa en lite bättre bil men det lär ju inte göra det tyvärr. 

Men fick ju köra bilen därifrån i alla fall så upp till Wången och kurs. Två dagars träff på kursen: Utveckla ditt häst öga! Många och väldigt erfarna deltagare, intressanta ämnen men inte så djupgående. Väldigt intressant genomgång av fördjupad visitation med veterinär Ulf som var givande, kanske inte lika givande att stå ute i kylan och titta på 12 islandshästar i 20 minuter som inte gjorde något alls i sin hage... Men överlag intressant kurs. 

I kväll en del surr och samvaro, nu ladda för ny kursdagar i morgon! 

Blå himmel och sol på Wången! 

Genomgång visitation, här känner vi på nackkotan. Tydligen inte helt ovanligt med sprickor och frakturer där. 

Tandtroll och småtroll!

Vi har en duktig veterinär från Gnesta som kommer upp två gånger per år. Jag brukar alltid ha en drös hästar med men denna gång bara Lemonaden vilket kändes ovant.

Innan veterinären kom så tog jag Descara i töm, ville passa på innan regnet. Hon var väldigt fin i vänster galoppen i dag! Sen var det tandkoll för Lemonaden och Juliette, Linda var hemma i feber men det gick ju bra ändå. Inga konstigheter med dom två egentligen men Lemonaden kommer behöva kollas varje år, hon hade dessutom en larv mellan tänderna. En sån där styngflugelarv, jag tyckte inte alls att det var så bra men veterinären tyckte att den var söt... 

En ponny kollades också ochen vaccinerades. Sen lite fika såklart och en massa surr om hästar och veterinärer. När vi var klar så körde jag hem Lemonaden och Juliette. Eftersom det inte börjat regna än då tog jag Delicious och Chokladen i töm. Delicious jobbade jag nere vid vägen då jag tyckte att vi behövde miljöombyte, Delicious höll inte med och betedde sig som att det var småtroll på hela vägen! 

Sen tillbaka med transporten och så åkte jag upp på byn och handlade, det var kunddag på jobbet så lite extra erbjudanden. Hemma igen gjorde jag köttfärssoppa till mat, det är så gott och så enkelt, och laddade om för kvällen i stallet i ösregn! 

Longerade Rosen, jag hade sparat henne eftersom det var meningen att hennes ägare skulle komma och rida men det var ju verkligen inget ridväder, så blev lite jogg i lina i stället. Och sen lyckades jag rulla ut bal i båda hagarna i leran och blöta, tungt var det men jag klarade det själv! 

Nu har jag packat för i morgon, duschat och fixat. Håll tummarna för min bil i morgon bitti och att jag tar mig till kursen sen! 

Descara i morse! 

Taggad Delicious som såg småtroll överallt i dag! 


Chokladen! 

Skeptisk Rosen i kväll i ösregnet! 

Regn!

Regn hela dagen och mer väntas i morgon och fredag. Blir så mycket jobbigare, tyngre och tråkigare med regn. Men inte så mycket att göra åt det!

I morse tog jag Delicious i töm och longerade Lemonaden. Tror att det är bra för henne att röra sig för hon ser mer och mer fräsch ut ju längre hon rör sig. Nu blir det ju lite si och så med jobb på mina egna hästar resten av veckan men jag ska verkligen ta tag i henne sen! 

Jobb och efter jobbet körde jag och Linda Lemonaden och Juliette till Nisses stall och morgondagens tandkoll. Så mycket mer blev det inte gjort i dag, nya tag i morgon! 

Delicious i töm hon fick jobba med halter i dag. Trav-halt-trav är en bra övning! 

Lemonaden efter ditt longerpass! 

Lemonaden fick testa ett nytt täcke, eller nytt och nytt det är ett täcke jag fått... Tror dock att hon behöver lite foder i sitt täcke nu eftersom hon är så spänd

Bullpåse!

Positivt överraskad över vädret idag. Bara lite duggregn, har inte ens tagit fram regnkappan, och vi såg till och med solen en liten stund! Misstänker dock att det blir värre de närmaste dagarna!

Chokladen var först ut, hade tänkt rida men ångrade mig i sista sekund och tog henne i töm i stället. Jag ville se om jag kom ett steg längre än i söndags med rakriktningen, och det var ett bra beslut för hon var mycket bättre i dag! Sen kom Descara och Rosens ägare. Jag red Descara, hon som varit så fin några gånger började på sitt sämsta, drog mig ur sadeln hela tiden och bara trippade fram. Men lyckades rida ur det till viss del och det blev bättre! 

Rosen var mycket bättre än igår och även ägaren red. Sen när hon åkt så fick även Clarinett gå i töm. Efter det gjorde jag pizza till mat och sen i väg för träningar. Hade tre träningar och tömkörde två i samma stall! Hemma igen så tömkörde jag Iowa åt Linda. 

När hästarna var nattade så tog Linda och jag och fikade kaffe och bullar! Jag hade nämligen hittat en påse bullar i min väska efter att jag varit och tömkört på eftermiddagen. Lyxigt! Det var alltså från samma som jag fick pannlampan av förra veckan. Har även fått två hinkar morötter till hästarna av Descaras och Rosens ägare, så mycket gott i dag! 

Chokladen! 

Clarinett! 


Grå måndag!

Gråtrist måndag, regn och mulet hela dagen. Ganska lugnt på jobbet fast vi var en kort. Så segt nu när det regnar på hösten för det blir knappt ljust på dagen, och det ska regna hela veckan!

Tog Delicious i töm på morgonen innan jobbet och efter jobbet värmde jag bara en färdig soppa sen rullade jag och Linda ut några balar och jag red Rosen. Hon var inte jätterolig igår, blev stark och stretig och jag fick henne inte alls att släppa efter. Hoppas att hon är finare i dag när hennes ägare kommer. 

Förutom besök av Rosen och Descaras ägare så väntar träningar, någon tömkörning och förhoppningsvis hinner jag med någon av mina egna hästar också! 

Delicious på morgonen! 

Och Rosen i lampans sken på kvällen! 

Söndag!

Helgen har gått och nu väntar en intensiv vecka! Som vanligt men lite värre!

I morse red jag först Descara, nu börjar bitarna falla på plats i ridningen och hon känns jättefin! Men väldigt kort stund men det kommer. Den red jag Clarinett, först på banan och sen travade vi av och skrittade på vägen. 

Sen jobb, snabb middag och stallet igen. Hann precis longera Wasabi innan jag skulle ha hoppträning. Hennes bula har blivit mindre men nu såg hon inte helt fräsch ut i ena varvet, vad håller hon på med egentligen? Kollar henne igen om någon dag. 

Hoppträning i två grupper och ponnyerna, och Juliette, hoppade fantastiskt bra! Så roligt! Nu ladda inför den här veckan som innehåller förutom jobb och hästjobb även besök av veterinär och två dagars kurs på Wången. Dessutom ska det regna typ varje dag... 

Descara fick avsluta ridpass ett i skogskanten 

Clarinett på vägen, så höstigt nu! 

Wasabi i lina! 

Lördagsfyllo!

Lördag och jobb. Stress över att mörkret kommer tidigare och tidigare, och att det är helt hopplöst att klä sig just nu. Vinterkläder eller sommarkläder?

På morgonen innan jobbet longerade jag Delicious över bommar. Efter jobbet och mat så träffades jag och Linda i stallet och red ut med Rosen och Juliette. Vi hann innan det var kolsvart men ändå mörkt, Rosen släppte fint och travade avspänt med lång hals på hemvägen! Sedan tog jag Chokladen i töm medan Linda satt upp och skrittade lite på Iowa själv. Försökte jobba med Chokladens snedheter i töm, hon var ganska fin på slutet men bitvis som ett ranglande fyllo! Passar väl i och för sig bra på en lördagskväll? 

Sen en glass till kvällsfika och så nya tag i morgon! 

Avspänd Delicious över bommar i lina! 

Och efter jobb! 

Rosen efter sin kvällstur! 

Chokladen på banan! 



Kanelbullensdag!

Kanelbullensdag och på jobbet har det luktat kanelbullar hela dagen och det blev även en kanelbulle innan dagen var slut!

På morgonen tog jag Descara i töm ute på gräset och red Rosen. Rosen var lite spänd och inte riktigt på humör innan så jag gjorde bara ett lätt travjobb med lång hals och sen lite skritt runt träden, och sen fick de lite extra hö. Misstänker att hon blir lite för hungrig så det är dags att höja upp fodret, är inte helt lätt att banta hästar! 

Sen Ica-jobb och efter det mat och nästa ryck i stallet. Tog Lemonaden i töm för att se hur hon tkr sig efter att hovböld en är borta och hon har sulor fram. Som väntar reagerade hon lite på sulorna och var lite kort fram, men jämn, dock är hon återigen kort på vänster bak. Det som vi jobbade med i somras och hon som var så fin och fräsch innan hovböld och tappsko! Känns lite uppgivet men får tänka på att hon blev bättre under passet nu ska jag tömköra henne lite och se om det kanske släpper, bättre blir det nog i alla fall. 

Sen hjälpte Nisse mig att rulla ut balar och sen nattning av hästarna och så en kanelbulle till kvällsfika! 

Descara i morse! 

Rosen matchar fint med höstlöven! 

Lemonaden i kväll! 

Torsdag!

Med hästar vet man aldrig vad dagarna ska bjuda på, det är alltid någon överraskning!

Försökte komma igång i tid i dag men stona var ute, alla utom Chokladen. Oklart varför hon var kvar i hagen, det brukar inte hon vara. De hade nog precis kommit ut och ingen ville bli fångad! Jag rullade in en bal i hagen och sen plockade jag in dom en i taget. Till slut var det bara Wasabi kvar, hon ville inte bli fångad och hon är ju inte så rolig att fånga i vanliga fall heller men då brukar jag ju kunna få hjälp av de andra hästarna.

I dag var hon riktigt otäck och även om hon aldrig har bitit eller sparkad när hon hotat om det så blir man rädd och flyttar på sig. Jag ramlade över en halv, dålig, höbal som stod där när jag fick kasta mig baklänges eftersom hon backade mot mig. Ramlade över den och landade på huvudet, såg säkert jätteroligt ut och jag kände mig rätt dum när jag låg där med fötterna rakt upp. Efter ett par försök till så lät jag henne vara en stund med jag fodrade och vattnade de andra. Efter det kunde jag fånga henne med hjälp av kraftfoder, då med öronen framåt och inga sura miner. Konstig häst!

Sen kom jag igång med hästarna. Red Delicious först, började på banan med bland annat skänkelvikningar i trav. Sen skulle vi gå runt träd men men hon tvärstannade och ville inte gå, stod länge och väntade ut henne och till slut kom vi vidare. Men jag undrar om det inte var något djur nära för hon var spänd när jag red i skogskanten och fler hästar reagerade sen med.

Red Chokladen och Clarinett på banan, och longerade Bob med sadel. Ett par varv i trav på båda håll, sen gick vi tillbaka, men han var nog trött för han snubblade på väg ner från banan och gick ner på knä!

Sen lite fika och i väg till travstallet där jag tömkörde två, sen åt jag och på kvällen en träning. Hemma igen tog jag ner det sista på sommarhagen som jag börjat på så nu är en hage borta i alla fall. Gäller att försöka fokusera på det jag faktiskt gjort och inte bara det jag inte gjort!

Nu ladda för jobbhelg och sen en intensiv vecka nästa vecka!

Här väntar jag ut Delicious 

Chokladen! 

Bob med sadel! 

Bob håller på att byta tänder, ser ni bulan? Det är ett tecken på att hästen håller på att byta tänder 

En lysande present!

Vet inte om jag skrev att min pannlampa gick sönder i tisdags? Så jäkla dumt nu när det är mörkt, helt hopplöst att fodra och lysa med mobilen. Pannlampan var bara ett år och inte av den billigaste typen så ganska besviken, speciellt som jag inte har pengar att köpa en ny just nu, men det har löst sig!

Lite segt igår morse men sen kom jag igång. Tog Delicious och Descara i töm och red Rosen. Hann plocka ner lite sommarhage, men inte riktigt klart innan jag blev tvungen att fika och åka i väg på träningar. 

Tre träningar och en tömkörning, plus att vi provkörde en häst i transporten. Det är en ny häst för familjen och han har bara åkt baklänges innan, nu testade vi vanlig transport och det gick jättebra. Vi körde en liten sväng. När jag sedan kom tillbaka till bilen så lpg det en present i julklappspapper där, fattade först inte alls men öppnade och det var en pannlampa! Jag hade nämnt när vi häll på i stallet att den hade gått sönder, verkligen en lysande present och jag använde den att fodra med på kvällen sen.

Innan fodring hann jag fixa makaroner och köttfärssås till mat. Och så lasrade och longerade jag Wasabi lite, hon har fortfarande den där knepiga svullnaden på halsen även om jag tycker att den är lite mindre. Sen nattning av hästarna och kaffe och kakor till kvällsfika, kanske lite bakvänt men hann inget kaffe efter maten och var kaffesugen, och somnar ändå utan problem!

Nu ny dag och nya utmaningar!

Delicious, jämnt uppställd! Man säger att hästen jobbat bra och liksidiga när den ställer upp sig jmnt i benen efter. 

Descara, så fin! 

Wasabi på kvällen! Rosen fastnade aldrig på bild! 

Oktober!

Det blev inte så mycket gjort igår men jag var helt slut ändå efter!

På morgonen fick nya bilen testa på sin framtid för att dra häst. Jag körde först Lemonaden och sen Clarinett och Juliette till Nisses stall för att sko. Lemonaden hade haft en ganska ordentligt hovböld som nu är upprensad och sula på, hoppas på att komma igång med henne nu. Efter de var skodda, och två ponnyer, kördes de tillbaka.

Jag longerade Rosen över upphöjda bommar och hann fika lite innan jag åkte i väg och tömkörde två hästar, i olika stall. Sen nattning av hästarna och som väldigt sen middag eller kvällsfika värmde jag en färdig soppa.

Nu ny dag och jag känner mig fortfarande lite trött och sliten, hoppas att energin kommer i kapp mig!

Rosen i lina! 

RSS 2.0