Tillbaka i verkligheten!

Fantastiskt härligt med två dagar att bara nörda häst. Men man kommer snabbt tillbaka i verkligheten igen där det handlar mindre om att räkna aminosyror och mer om att rulla balar i lera och räkna kronor.

Gårdagen på Wången var väldigt bra, Ulf Hedenström och Johan Nilsson hade föreläsningar. Pratade om stallmiljö, foder, forskning mm men vi tittade även på hästar. Letade avvikelser, svagheter och spänningar som kan ge skador. Gjorde rörelseanalys med hjälp av en app. Är som vanligt väldigt fascinerande att höra duktiga hästmänniskor resonera. Det har varit en intressant kurs eftersom nivån på deltagarna har varit väldigt hög, givetvis hög nivå på lärare också. Där Johan som var med igår hade ett öga för detaljer på hästarna som nog måste vara väldigt unik, otroligt intressant att höra honom diskutera hästarna. 

En intressant kurs som kommer ta några dagar att processa. Även om det känns långt bort att fundera på vilka aminosyror proteinet kommer i från när man mest kämpar med att få utfodringen att fungera praktiskt och att överhuvudtaget få hem, få ut balar och att ens kunna köpa foder så är det ju ett kunnande och tänk som jag vet finns ny. Sen tävlar ju inte mina hästar på elitnivå eller i trav så för deras skull spelar det nog mindre roll från vilken aminosyra proteinet kommer från, men lite intressant kunskap ändå. Det jag kommer ta med mig mest nu i början är lite kopplingar mellan olika spänningar hos hästarna och (risk för) skador, jag ska helt enkelt klämma lite på mina hästar och se dom med lite andra glasögon. 

Kom hem på kvällen igår. Började med att rulla in en bal till stona som ätit en bal på två dygn, förstår ju att det är skitväder som gjort att de ätit så mycket men just nu får det galet mycket hö och jag kommer inte att ha råd att fodra dom så här! Men det brukar bli bättre när det fryser sen. Longerade Delicious som hade en massa energi. Sen nattade hästarna och mer blev det inte. 

I dag finns det massor som jag borde göra, plocka bort de sista sommarhagarna och göra vinterhagar, men jag ska fokusera på att jobba hästar och komma i kapp lite där. Behöver verkligen det också och gäller att passa på nu när inspirationen och kunskapsbanken är påfylld! Sen får jag se hur mycket jag orkar för jag är ganska trött efter dessa på intensiva dagarna! 

Morgonen på Wången igår! 

Kolla solen, så vackert! 

Här tittar vi på en häst i ridhuset, den hade samma pappa som Delicious så det var intressant! 

Nästa häst vi kollade på! 

Inte lika blå himmel innan avfärd, men fjällen är redan vita! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0