Bakbroms!

När man är sjuk och less måste ju vara ett perfekt tillfälle att dra igång ett nytt träningsprojekt?
 
Jag jobbade igår, gick ändå rätt bra med tanke på förkylningen. Var lite snurrigare och tröttare än vanligt men är inte säker på att någon märkte någon skillnad! 
 
Efter jobbet så var det dags att börja bakbromsträna hästarna. Vi gick igenom det här på en kurs för två år sedan, efter det så jobbade jag Chokladen lite med det men srn rann det ut i sanden. Det är egentligen lite samma jobb som när jag rider i besvärlig terräng, men lite mer strukturerat. Sara som jag tränar för har jobbat med det och fått fina resultat, och eftersom det är ganska tidsbesparande så känns det som att det kan vara bra för mig som inte riktigt hinner med allt.
 
Det går ut på att gå extremt långsamt nerför backe med rak häst, eftersom det är så jobbigt räcker 10-15 minuters jobb åt gången. Låter enkelt men är inte alls det! Det är svårt att få hästarna att gå tillräckligt långsamt, när man tycker att det går jättelångsamt så ska man gå ännu långsammare... Och att få hästarna att gå rakt. Det finns de som går snett nerför i zick-zack men jag gick rakt igår och ledde varannan gång på vänster sida och varannan gång höger. Igår testade jag med Lemonaden och Dajmen, Dajmen hade nog att bara gå nerför typ.. Det är också bra lydnads och precisionsträning!
 
Ska testa det här litegrann nu och försöka utvärdera. Först tänkte jag bara köra med unghästarna men nu tror jag alla hästar får prova. Är ju perfekt nu när jag är sjuk och inte orkar allt. Finns mer att läsa på Saras blogg: https://nouw.com/saraljunghast/att-trana-hastars-balstabilitet-bakbroms-34632910
 
I dag är jag lite besviken över att jag inte kommer i väg på löshoppning, Dajmen behöver det men eftersom allaärsjuka, inklusive jag själv, så får jag ingen hjälp med mig. Hoppas på nytt tillfälle snart!
 
Igår morse hade vi haft besök i Szums och Lilla Grås hus, inte bara hästarna som uppskattar värmebaljorna!
Troligen är det Paulas katt som hälsat på, mina katter var i alla fall inne!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0