Framdelsvändningar!

Började dagen med att jobba Chokladen i töm, hon börjar kännas som sig själv igen så nu ska jag dra igång och rida igen. Sen red jag lite på Lemonaden, men hon var lite spänd i dag och inte riktigt med mig så vi skrittade bara lite.  Avslutade med att rida Szum lite, är ju ett tag sen jag red han sist så det blev ett lätt och kort pass, men bra känsla.
 
Sen lunch och i väg på ridskolan, tömkörde en ponny och mina två grupper. Ena gruppen fick göra framdelsvändningar, det är delvis en bortglömd rörelse vilket är synd för den är verkligen utvecklande och lärorik för ryttarna. Framdelsvändningarna försvann från dressyrprogrammen och då slutade man träna på dom. Men de är inte bara lösgörande utan jälper ryttsrna att hitta samverkan mellan olika hjälper och en känsla för hur hästen rör sig och flyttar, bra komplement till skänkelvikningen.
 
När jag kom hem och hästarna var nattade så förberedde jag söndagens foderkurs lite innan jag somnade mitt i det i soffan... Nu har jag övergått till sängen men väntar fortfarande på Nisse som varit i väg och skott några hästar. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0