Magisk kväll!

Hade en väldigt bra dag här i Östergötland igår. Först var vi till Stinas stall och hon hoppade två hästar, sin egen plus en som hon rider åt ägaren. Stor skillnad på förutsättningarna här mot hemma hos mig! Hon står uppstalladpå en ganska stor anläggning, med 50 hästar uppdelat på två stall. Det ligger bara några minuter från motorvägen men ändå lantligt, med ridhus, stora hagar, bra ridvägar och anställd stallpersonal. Väldigt stor skillnad mot hos mig, men jag tror att mina hästar trivs bättre i sina lösdriftshagar där de får gå ute hela dagarna, inte går med dubbla täcken, benskydd och behöver spola benen varje dag! Jag inbillar mig det i alla fall!
 
För alla er som börjar tycka att det är för mycket snö nu i Norrland kan jag hälsa att alternativet är inte bättre! Här har det regnat massor hela vintern, allt är vattensjukt, stora vattendammar i hagarna, lera överallt och det är kolsvart så fort solen går ner! I natt har det kommit lite snö så det är vitt på backen, annars har det känts som oktober här nere! Jag längtar hem till snön!
 
Efter stallbesöket, där jag för övrigt fick se lite fina hästar, så åt vi lunch och sedan mot Linköping och clinic med Rolf-Göran Bengtsson! Vi var ute i väldigt god tid, vilket var bra eftersom det var utsålt och om vi minns rätt 650 personer på plats. Innan clinicen hann vi spana in Smedstads ridcenter som är en av Sveriges modernaste ridskolor! Men samma känsla här, jag tror hellre mina går ute i snön i sina små flockar än står inne i ett uppvärmt stall, hur fint det än må vara! Träffade några bekanta sen jag gick ridlärarutbildningen, men jag vet att fler var där än jag såg men som sagt så var det ju mycket folk.
 
Själva clinicen var fantastisk! Nog den bästa clinicen jag varit på, den var proffsigt anordnad med bra upplägg och planering. Hästarna var helt fantastiska, mestadels godkända holsteinerhingstar, myvket kapacitet och otroligt välridna. Ridningen var också fantastiskt, tent magisk! Förutom Rolf-Göran så red två beridare på Holsteinerförbundet, varav en tjej var svensk -24 år, svensk och tjej, och chefsberidare på Holsteinerförbundet! Det är inte illa! Två andra svenskar red också, sina egna hästar, Fredrik Spetz och Matilda Pettersson. Alla red otroligt bra, men Rolf-Göran är outstanding! Det är verkligen magiskt att se hur enkelt ridning kan se ut, när man vet hur svårt det är! Det blev inte mycket skrivet i mitt block, jag var alldeles för upptagen med att njuta av ridningen! Helt fantastisk kväll!
 
I dag går tåget hem till Norrland, snön och hästarna! Har fått rapporter hemifrån att allt har varit lugnt och att hästarna har skött sig! Förutom Wasabi då som tagit av sig grimman... Som vi hade sånt stök att få på!
 
Från ridhuset i Stinas stall!
 
Smedstads ridcenter, jättefin anläggning och ridskola!
 
Ganska fin och välordnad plats för att putsa utrustning!
 
Rolf-Göran på en ung och lovande hopphäst! Jans framtida stjärna kanske?
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0