Blåbärshoppning!

Den här dagen började inte alls som jag hade tänkt mig! Att vakna av att det spöregnar i mars är inte roligt,  när man dessutom ska i väg med transporten så är det ännu värre!
 
Jag och Midas åkte hur som helst till Ammer på blåbärshoppning, jag trodde lite naivt att bara jag kom ut på asfaltsvägen så skulle det vara bra väglag. Men i backarna ner mot älven var det svallis och helt blankt! Trots att jag krypkörde så släppte det rejält ett par gånger! Fruktansvärt otäckt trots att jag faktiskt klarade upp det!
 
Även på tävlingen var det bitvis halt. Jag skrittade bara Midas lite ute innan det var dags för min höjd att få hoppa fram i ridhuset. Först red vi 50 cm, som tur var så var vi få anmälda i den klassen. Midas var väldigt spänd först men slappnade av efterhand. Alla hästar var kvar i ridhuset under hoppningen och det var rätt skönt. I den första rundan travade vi på de flesta hindren och han rev det näst sista hindret och smet förbi det sista en gång när jag tappade yttersidan.
 
Sen fick vi vara kvar i ridhuset för nästa klass, 60 cm. Den här gången var vi fler ekipage men eftersom vi ridit en klass redan så skrittade jag mest,  tog bara ett par språng precis innan det var slut på framhoppningen. Den här rundan kändes riktigt bra, jag kunde ha galopp mästan hela vägen och Midas car fullt fokuserad åå hindren. Tyvärr fick vi ett litet pet men jag är trots det jättenöjd! För Midas var det em dag med mycket miljöträning och nya intryck, tror han var ordentligt trött sen! 
 
Hem kom vi utan problem. Jag tömkörde Szum ute i snön, det var busväder med blåst och regn men han fick jobba på bra i snön ändå. Nu i kväll har vi varit till grannen som fyller år i dag. I morgon väntar Ica igen så det är nog dags att sova!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0