Vilken resa!

Här kommer en massa bilder från resan! 
Vi åkte ner tre stycken från det projekt som vi håller på med som handlar om att främja hästnäringen i Strömsund och Ragunda kommuner.
 
Vi åkte på torsdagmorgon. Första stoppet när vi kom ner var på ett hästrehab. Jörgen som driver det var en otrolig kille som inte bara var engagerad och driven utan dessutom verkade vara en otrolig hästmänniska. Han pratade om sin verksamhet och hur han hade byggt upp den, om rehablitering av hästar, om hästhantering, om att vara hästföretagare och om hästar i allmänhet. Han har byggt upp verksamheten från noll och i dag är det en stor verksamhet med många hästar som behandlas varje dag, flera anställda och stor omsättning.
 
En av de egna hästarna står på vibrationsgolvet!
 
Hans ridhus var lite speciellt för det hade inga väggar! På vintern satte han upp vindnät som skydd. Underlaget var packad lera och lersand, detta var det absolut bästa enligt honom!
 
Sen åkte vi vidare till den kursgård som vi skulle bo på. Det var en jättefin och nybyggd anläggning full med lusitanohästar! Paret som driver gården var väldigt engagerade och måna om sina gäster!
 
Det fina ridhuset!
 
Lösdriften med fina lusitanos utanför!
 
Carina hälsar på en av hästarna!
Allt gick i grönt och beige, både byggnaderna utomhus och all inredning, även här i stallet som för övrigt var makalöst fint!
 
På nationaldagen åkte vi in till Strömsholmstävlingarna. För utom att titta på hoppning, spana in mässan, shoppa och äta god mat så fick vi en liten miniföreläsning av Krafft (lyxigt med en föreläsning när vi bara var tre stycken) och blev förevisade transporter, båda företagen berättade även om sitt upplägg och koncept!
 
Vilket ställe!
 
Lunchutsikt!
 
Dressyrbanan!
 
När vi kom hem på kvällen igen så hade de en portugisisk tränare där så vi passade på att titta på dressyrträning! På kvällen blev det sedan god middag med vin och massor av hästprat -på engelska så även tränaren kunde delta. Intressant att få en inblick i det portugisiska hästlivet! Jag passade även på att under helgen fråga frun på gården om lusitanos, hur de är, hur aveln fungerar och hur stor rasen är. Jag är ju som alltid intresserad av alla hästar och det är intressant med små och för mig nya raser!
 
Dressyrträning i det fantastiska ridhuset!
 
På söndagen blev det återigen Strömsholm, vi tittade på framhoppning och på terrängen, för det var även fälttävlan under helgen. Självklart blev jag sjukt sugen att hoppa terräng! På eftermiddagen öppnade sig himlen och regnet öste ner, då åkte vi hem mot Norrland igen! Lite shopping blev det på lördagen med, jag köpt bland annat vinterstövlar! De var billiga (500 kr mot ordinarie 1900 kr) och som norrlänning så vet man ju att det snart är vinter igen!
 
Terränghinder!
 
Vilken resa vi hade, helt otroliga dagar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0