Fler uteridningstips!

Fick en förfrågan om fler tipsa efter gårdagens inlägg där jag gav lite tips om hästen inte vill ridas ut ensam. Det inlägget kan du läsa här: http://nillashast.blogg.se/2014/april/skartorsdagen.html
 
Nu efterfrågades tips om hästen har bråttom hem och blir hetsig på hemvägen. Så här kommer några knep coh råd för det:
- Skritta hemåt! Ge hästen en längre period då du bara skrittar på hemvägen, gärna på längre tygel om et går.
- Arbeta hästen! Rid skänkelvikningar fram och tillbaka över vägen, eller öppna längs dikeskanten. Få hästen lite distraherad samtidigt som den får arbeta bort överskottsenergin.
- Rid dressyr när du vänder! Om du inte har möjlighet att rida en runda utan måste vända så rid lite dressyr vid vändningspunkten, volter och åttor. Eller styr runt träd och buskar, det får hästen att glömma bort att ladda inför hemvägen.
-Vänd tillbaka! När hästen börjar tagga på hemvägen vän och rid bort från stallet igen, när hästen har lugnat si så vänd hemåt igen tills hästen återigen taggar upp, då upprepar du bara övningen och vänder igen.
 
Tänk på att alla hästar är olika och reagerar olika, vissa hästar kan bli ännu mer spända och stökiga av dessa knep, de blir nästan frustrerade. Då är det bättre att trava på hemvägen och bara jobba med att få traven lugn och avspänd. Sen är det samma sak som jag skrev igår, att vaa lugn och tålmodig och jobba med beteendet på sikt. Och ett annat tips är att dressyr faktsikt hjälper mot det mesta. De flesta ridproblem blir bättre om man tar tag i dressyren och rider mer dressyr!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0