Markarbete!

Jag har väldigt mycket markarbetsträningar och tycker verkligen att det både är roligt och bra träning. För mig innebär markarbete tränng med bommar, cavaletti, små hinder och dressyrövningar med mål att få lydiga hästar som är gymnastiserade och lösgjorda.
 
Det blir mycket tydligare hur bra hästen lyssnar på ryttaren när man har bommar och koner, rider men utan så märks det inte så väl om förhållningen tar 5-10 meter att få i genom men när man har hamnat 5 meter efter bommen så blir det väldigt tydligt. Dessutom är det ett bra jobb för hästarna att få lyfta på benen över bommar och små hinder!
 
Min plan är att ha markarbete här hemma ungefär en gång i månaden nu till och börja med, men min förhoppning är att intresset ska öka så det går att köra oftare. Och ni vet väl att ni kan boka träning här hemma när som helst som jag är hemma? Du kan rida ensam eller om ni är flera som vill rida i grupp, dressyr, markarbete eller enklare hoppning, och vill du kan du även få din häst riden eller tömkörd. Dessutom har jag nästan varje vecka markarbetsträning hos Nylands Hästsportlag!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0