På jakt efter Jan Brink!

Var det några av er som undrade varför jag skulle ha en bild på Jan Brink igår?
 
Jag fick leta en stund innan jag hittade någon ridbild på honom. För några år sedan var han ju i alla tidningar men nu när han inte tävlar lika mycket längre så syns han inte lika mycket. Hittade några artiklar om Tullstorp, hans anläggning men där var det inga bilder till häst. Hittade till slut bilder i hingstkatalogen.
 
Anledningen till att jag skulle ha en bild var så klart dagens ridteori. Jag brukar ofta säga till mina elever att de ska "sitta som Jan Brink", eller tänka på honom när de rider. Ofta är det när de behöver sträcka upp sig och komma ner i sadeln. Att jag använder honom som förebild beror inte på att han sitter mycket bättre än de andra toppryttarna, jag tycker de alla har en avundsvärd sits, utan för att han är känd och folklig. Om jag skulle säga till ryttarna att "sitt som Adelinde Cornelissen" så skulle de kankse behöva fundera ett tag och fokuset skulle vara borta. Jan Brink har de flesta sett rida antingen på bild eller tv.
 
Nu hade jag med mig en bild för att förstärka bilden åt de här tjejerna, i morgon kan jag tjata på dom att dom ska sitta som Jan Brink!
 
 Här får ni en bild att lägga på minnet, sitt som Jan Brink!
Här rider han på JJ Rayban som ju är far till Lillan!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0