Träningar för alla!

Jag är av den bestämda åsikten att träningar och lektioner är för alla ryttare, inte bara för de som vill tävla utan för alla som vill utvecklas i sin ridning och som vill förbättra hästens sätt att arbeta. Tycker nästan att vi är skyldiga hästarna att lära oss rida så bra som möjligt och lära oss arbeta hästarna på bästa sätt. Och jag tror nog att alla som rider, även om man mest lullar i skogen, drömmer om den där känslan när man är ett med sin häst! Eller vad tror ni?
 
Visserligen finns det bara en som kan lära dig rida, och det är du själv! Men en bra tränare eller ridlärare är ett bra och viktigt stöd. Dels för att man inte ska dra på sig olater och felaktig ridning, få hjälp att lösa problem men framförallt att få hjälp att ta sig vidare! Jag märker ofta att när jag rider mycket själv så fastnar jag ofta i min och hästens "bekvämlighetszon", där det känns rätt bra och enkelt, i stället för att spänna bågen och prova på nytt. För mig är träningarna ett sätt att dels så klart checka av att jag är på rätt väg med min ridning men även för att få coaching för att ta mig till nästa nivå, för att förbättra traven, höja formen eller öka kraven. Är så lätt att man fastnar i "mellanmjölkslandet" när man rider själv. Träningarna är även bra som små delmål att jobba mot och ha som sporre för arbetet där emellan.
 
 
Jag tycker att det ska var enkelt att träna och utvecklas med sin häst! Man ska inte behöva planera flera månader innan, åka långt till ridhus, boka upp sig för flera gånger eller betala långt innan. Jag kommer hem till dig och din häst, har du ingen ridbana så kan en plan yta, tex. en parkering eller hage räcka långt. Du bokar två dagar innan, jag försöker erbjuda dagar för lektioner och träningar varje vecka och både vardagar och helg. Betalar gör du antingen kontant eller mot faktura. Du kan även få hjälp med att få din häst riden, tömkörd eller longerad. Och det är inte dyrt heller, 180 kr för en 30 minuters privatlektion, och jag har både dressyr, hoppning och markarbete (bommar). Alla typer av hästar och ryttare är välkomna, jag har erfarenhet av omskolning av ridtravare och av inridning och unghästar. Så nu finns det inga ursäkter, klart att även du ska ta chansen att utvecklas med din häst!
 
Markarbetslektion hos Nylands Hästsportlag för några år sedan!
 
Foto: Elisabeth Sjöström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0