Uppsittningspall!

Jag sitter alltid upp med pall och det är något jag rekomenderar alla att göra! Själv är jag tvungen sedan jag fick problem med ryggen men man ska ju självklart börja använda pall innan man får problem för att undvika dom. Att sitta upp med pall skonar ryttarens rygg, hästens rygg och sadeln!
 
Men det är viktigt att ha rätt pall! Den ska vara stadig och säker, jag har varit med om, sett och hört om alldeles för många incidenter där hästar trampat in i, fastnat i eller tippat pallen. Dels kan hästen skada sig eller ryttaren, och den kan även blir rädd så man får problem att sitta upp i framtiden.
 
Jag är jättenöjd med den pall som jag köpte för ett år sedan. Den är lagomt hög (finns i flera höjder), står stadigt och stabilt, man orkar bära den men den blåser inte i väg. Hållbar, hästarna kan sparka på den eller sätta upp hoven på den, det finns inget som dom kan fastna i och inga vassa kanter. Man står stadigt på den, utan aatt halka, och den känns verkligen trygg och säker. Dessutom tål pallen att stå ute i kylan. Med unghästarna som ska ridas in är det verkligen jätteviktigt att man har en säker pall. Jag använder ju pall direkt när jag börjar med insittningen av unghästarna och tycker att det blivit stor skillnad för mig när jag skaffade denna pall. Nu har jag köpt en ny, likadan pall att ha på ridbanan. Man sitter ju ofta upp även på banan och jag vill ju kunna jobba med insittningen av unghästarna på banan. En lila pall blev det denna gång, snyggt!
 
Pallträning med Cadde utanför boxarna i våras!
 
Min nya pall till ridbanan! Visst är den fin?
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Tinna

Hej. Var har du köpt plastpallen för uppsittning av häst? Den lila som är bra då hästen inte kan fastna med benen. Mvh Tinna

Svar: Företaget som jag har köpt mina pallar av säljer inte dom längre. Men de finns hos ett företag som heter Salto.
Pernilla Engström

2016-04-27 @ 13:54:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0