Göteborg Horse show!

Tänkte jag skulle skriva några rader om min resa till Göteborg Horse Show och Hästföretagarforum! 
 
Jag åkte natttåget ner så jag var i Göteborg på onsdag förmiddag, jag gled in på Hästföretagarforumet lagom till lunchen! På eftermiddagen var det föreläsningar, två av dom utmärkte sig. Den ena hölls av en ridskolechef som vänt ekonomin på ridskolan från noll kronor i kassan till att de omsätter mer än 5 miljoner och går med vinst. Hon pratade massor om styrdokument, budget, balansräkningar och planering, Hon visste exakt hur mycket hästarna arbetade och hur mycket varje häst tjänade på ett år, de planerade hästarnas pension flera år innan och de hde höga ekonomiska mål. Intressant och duktig talare! Föreläsningen efter hölls av en tjej som drev ett turismföretag med bla turridning i Tiveden, en svensk violdmark, de hade 55000 gästnätter per år i tält! Även hon var duktig på att tala, men nu handlade det om känslor, upplevelser och njutning, under hela föreläsningen rullade det bilder på hästar och underbar natur! Helt olika föreläsningar men äldigt bra! Förutom detta såg jag äen Kyras clinic på onsdagen, den fokuserade på programridning och Grand Prixprogrammet. Kyra är expert på liknelser och på att dela upp rörelser. Hon avslutade med orden: Grand Prixprogrammet inleds med inridning i galopp och halt, jkan ni göra det så har ni tagit första steget mot Grand Prix!
 
Torsdagen började tidigt med att vi fick se ryttarnas morgonträning från vip lounghen, sen var det mera föreläsningar, de flesta jättebra men eftermiddan höll tyvärr inte lika hög klass som resten av dagarna. På förmiddan fick vi bla. lyssna på Rolf-Göran Bengtsson och hans kompanjon Bo Kristoffersson, de berättade om hur de byggt upp verksamheten, Rolf-Göran må vara en grym ryttare men han är ingen talare... På kvällen såg jag första deltävlinen i väldscupfinalen i hoppning; självklart intressant och häftigt! Även fredag inleddes tidigt med morgonträningen, denna gång satt jag dock i arenan. Kan konstatera att de flesta ryttarna red enkelt och okomplicerat utan konstigheter. Resten av dan var planen att jag skulle spendera på mässan, men en bekants bekant raggade upp mig och det visade sig att hon hade en biljett över till tävlingarna. Så det slutade med att jag fick se en massa hoppnig även på fredagen! Självklart blev det en hel del shoppning, mässan är verkligen enorm och ALLT finns och lite till! Kan säga att shoppingkassen var rätt tung att bära till tåget sen!
 
Bilder från fredagens morgonträning:
Henrik von Eckerman
 
Rolf-Göran Bengtsson
 
Malin Bayard-Johnsson med sin nya stjärna som hoppade fantastiskt på torsdagkvällens 1,50m klass!
 
 
Som ni ser kan det vara ordentligt trångt även på deras framridning. Många ekipage och då får man tänka på att det är flera hingstar och hästar värda miljoner!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0