Ständig uppdatering!

Jag tycker det är viktigt att som ridlärare hålla sig lite uppdaterad och aktiv. För mig är det en självklarhet att åka på ridlärarkurser, rida träningar, gå på clinics och andra evenemang, för att få nya ideer, inspiration, se bra ridning och självklart träna upp sin egen ridning. För att kunna untveckla sin elever måste man utveckla sig själv!
 
Men tyvärr är inte detta lika självklart för alla. Många ridlärare tycks tycka att ridlärarkursen de gick för 10-15 år sedan räcker fortfarande! Att det sedan finns ridlärare som inte rider för instruktör eller tränare själva, eller kanske inte ens rider alls, är för mig en gåta, hur håller de känslan vid liv? Jag tror det är lätt att man hamnar i slentrian om man inte håller sig uppdaterad och får nya infallsvinklar. Att träna själv ger förutom en bra ridkänsla och bättre riding, även många nya ideer, övningar och lösningar till mina egna elever!
 
Vad tycker ni? Själv ska jag i morgon på ridlärarträff och kurs i Sundsvall. Det ska bli jättekul, men det blir idig morgon för att hinna göra stallet innan, alltså är det bäst att sova nu!
 
En bild från min ridlärarutbildning på Vretaskolan i Östergötland, jag gick där 2008-2009. Jag och Zazza är längst till vänster.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0