Aha upplevelse!

Bland alla fina hästar och roliga upplevelser är det en liten händelse som har fastnat på näthinnan. En riktigt aha upplevelse! 
 
Under auktionen visades ett litet, sött sto. Hon upplevdes lite ängsligt och spänt, tittade på omgivningen, ville inte gå, knep med svansen och såg mest ut som hon ville springa och gömma sig. Det är ju inte så konstigt då det är en spännande miljö för de 3åriga hästarna med full läktare, uppdukade bord, servitöter som springer med brickor och folk överallt. Hon hoppade rätt trevligt och spände av efterhand men budgivningen stannade på 80 000 vilket ju inte är mycket för ett sånt fint sto, men många kanske tvekade pga att hon verkade så spänd och tveksam.
 
Då hoppar ägaren upp på hästen barbacka! Mitt i denna stökiga miljö, utan hjälm (vilket ju givetvis inte är att rekomendera) och med endast ett grimskaft i ena bettringen! Man hörde hur hela publiken drog efter andan och hästen trippade till lite, alla undrade nog vad i helvete han höll på med!?! 
 
Men killen som hade suttit upp var inte vem som helst utan det var Eamon Hickey! När hästen trippade till tog han den bara på en liten volt några steg och helt plötsligt blev hästen en helt annan! Den slappnade av, blev trygg och nöjd! Stod så lugnt medan han vinkade till publiken och hoppade av och upp igen! Det syntes verkligen vilket förtroende hästen hade för honom och hur trygg och nöjd hon var av att ha honom där.
 
Eamon Hickey är en väldigt duktig unghästutbildare som jag är väldigt imponerad av! Jag har sett en clinic med honom och försöker läsa det jag kommer över med honom. Jag tycker han har ett väldigt intressant sätt att jobba med hästarna och han är en enorm hästmänniska! Är ni intresserade ska ni absolut försöka se honom jobba med unghästar på tex clinic för det är väldigt imponerande! Hans filofosfi är att vänja hästarna vid mycket och sedan jobbar han med hästarna på en liten volt för att ha dom under kontroll och för att få dom lugna och avspända!
 
Att det fungerar fick man verkligen se i lördags!
 
Denna bild är på Eamn från den clinic han hade i Sundsvall för några år sedan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0