Vilda djur!

I kväll när jag och Räkan var ute och red så träffade vi på en älg. Vi kom i galopp när det helt plötsligt stod en älg mitt över vägen! Det är rätt mycket älg ute nu, Räkan och jag träffade ju en förra söndagen också, och i onsdags stod en älg alldeles bredvid hagen. Så de blir ganska älgvana till slut, men visst är det alltid lite spänande att träffa djur ute i skogen, man vet aldrig riktigt hur hästarna ska reagera. Och det är ganska häftigt att man kommer så nära djuren!

Jag har ju träffat en del djur när jag ridit genom åren, har hittills klarat mig från björn även om det finns här i krokarna och man brukar kunna se både spår och björnskit emellanåt. Förutom det vanliga som älg, råddjur och räv (som jag och Räkan också såg i kväll) så har jag genom åren träffat på; hjortar, lösa får, lösa kalvar, en tjur och lösa älghundar! Hjortarna träffade jag för många år sen när jag hade ponny och bodde hemma ännu. Tjuren mötte jag och Zazza, min förra häst, på en ridtur. Den vallades, lös, på väg till en annan hage. Det var även Zazza som jag glatt travade med på vägen en vinter när det hoppade ut ett får från skogen! Behöver jag säga att det blev en hastig ändring av färdriktning? Lösa älghundar har jag träffat på två gånger, båda gångerna satt jag på en unghäst! Första gången red jag en treåring, när det kommer en hund genom skogen som skäller och följer efter oss! Men en cool häst som lugnade sig snabbt, även om hunden följde efter oss en bit. Sen hoppade det ut en hund bakom mig och Malin när vi red i höstas, då satt jag på Corran och Malin på Räkan. Och även om de blev rädd när det hoppade ut en hund från skogen så var det ett skutt och sedan konstaterade dom att det bara var en hund..

Visst är det spännade att rida i skogen? Det är ju lite av tjusningen med att rida ut, att man aldrig vet vad som ska hända! Och miljöträningen för hästarna får man på köpet!

  
Älgspaning i hagen! Om man tittar noga så ser man älgen utanför hagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0