Treårstestet 2012

I dag har jag varit nere i Sundsvall och tittat på fina treåringar. Jag såg ungefär halva startfältet och fick se flera fina hästar, och några som stack ut och var extra fina. Bland annat tre fina gångartshästar, och en hopphäst. Överlag var hästarna i bra skick och väl förberedda, även om det var några som kanske inte hade sin bästa dag. De flesta hästar visades bra och proffsigt och det är viktigt för helhetsintrycket, och för att hästen verkligen ska få chans att visa sin bästa sida. Känner man sig osäker så tycker jag verkligen man ska ta hjälp med visning och förberedelser.

Man måste tänka på att treårstestet bara är ett delmål och egentligen inte visar så mycket. Ma använder ju treårstestet som en grund för att se hur hingstarna förärver sig, därför är det viktigt att alla hästar visas, eller i alla fall så många som möjligt, inte bara de som har chans till diplom. Det är en nyttig erfarenhet för hästarna, och många gånger även för ägarna, och ett bra mål att jobba mot. Men man måste ju givetvis ha lite känsla, är inte hästen färig för att visas så ska den inte visas, det kommer fler tåg i framtiden! 

Jag personligen tycker det är väldigt roligt att förbereda och visa unghästar och det är det jag vill hålla på med i framtiden!


Melwin som jag visade 2010

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0