Treårstest!

Även om det fortfarande bara är januari och ännu flera månader kvar till treårstestet i maj så är det hög tid att börja planera om du tänkt visa din treåring!

På treårstestet visas hästarna upp vid hand, i löshoppning samt rids. I ridningen får inte hästarna betyg utan blir antingen godkända eller inte, ridprovet är frivilligt. Förutom att träna på momenten så behöver man träna upp hästens kondition och ork, samt muskla den!


Sickan visade jag i fjol

Jag tycker det är viktigt att man börjar med löshoppningen i god tid. I början handlar det mest om att få hästen att förstå vad den ska göra i ringen och hoppa låga små hinder, det kan man börja med ganska tidigt helst redan som tvååring. Under våren som treåring bör hästen hoppa någon eller några gånger på den höjd som den sedan kan få hoppa på testet, vilket då är 1.20 m för ridhästarna. Dock är det viktigt att hästen kommer till testet med  mycket självförtroende och hoppvilja, de sista veckorna bör man därför hoppa sparsamt och endast lågt och enkelt. Börjar man löshoppa i tid behöver man inte stressa eller pressa hästen sista tiden innan provet.

Även inridningen bör påbörjas i tid så hästen hinner få pauser och tid på sig. Ridprovet är enkelt, man ska visa att hästen går att rida i alla gångarter. Men det är bra om man har ridit hästen någon annanstans att hemma innan så man vet hur hästen är att rida i främmande miljö.


Melvin under treårstestet 2010

Har du frågor eller funderingar angående treårstestet? Eller har du en treåring som du vill ha hjälp att förbereda eller visa på treårstestet? Eller vill du ha din häst inriden? Tveka inte att höra av dig! 070-594 61 64

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0