Kvällsöppet!

I kväll handlar Kvällsöppet i TV 4 om ridsport och efterspelet efter Rolf-Görans jerringpris, kl 23.00. Jag ska absolut försöka hålla mig vaken och titta på det även om det finns risk att jag blir irriterad, tycker att det är jättebra att ridsporten syns och att diskutionerna kommer i gång. Egentligen var det kanske bra att Rolf-Görans pris i frågasattes för nu får ju ridsporten ännu mer uppmärksamhet och får chansen att visa upp sig. Ridsport är ju en annorlunda sport, dock är den tuff, krävande och svår, vilket kanske inte alla oinsatta vet om. Jag tycker det ska bli intressant att se, även i morgon går det ett program som ska handla om detta, då i radion på P3, kl 18.00.

Jag hoppas att fler ska få upp ögonen för hästbranchen i stort också, det är ju en egentligen stor branch som omsätter mycket pengar men som tyvärr är infekterad av mycket svarta pengar och "skumraskaffärer". Som hästföretagare är detta en viktig fråga för mig, det är svårt at vara seriös och få konkurrera med oseriösa, de som tar svarta pengar och småtjejer. För er som inte förstår vad jag syftar på, gå in på tex. Hästnet eller annan annonssida och sök på hästutbildning eller liknande. Då kommer det komma upp en hel hög med annonser om 15 åriga tjejer som rider in hästar för lite och ingenting, de som erbjuder träningar och lektioner under hundralappen eller liknande. Självklart kan ma vara duktig som 15 åring, men häst och ryttarutbildning är ett stort ansvar som kräver utbildning och erfarenhet, och givetvis f-skattsedel och ansvarsförsäkring!

Jag har tillbringat dagen på Ica, och kvällen ägnades åt ett dressyrpass på Taggen. Fortsatte jobba med galoppen på honom, tyckte jag fick till själva galoppen hyfsat (speciellt i höger varv) men han kniper fortfarande lite i fattningarna. Jag hoppas att det ska släppa det med!


Rolf-Görans Jerringpris har skapat debatt, bra eller dåligt? Vad tycker ni?

Kommentarer
Postat av: Julia

Det är bra med debatt. Är nöjd att det inte blev ännu en skidåkare ;-)

2012-01-23 @ 22:40:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0