Åttvolter!

Jag snöar ju ofta in på olika övningar under perioder, och just nu tycks det vara åttvolter som är grejen! Taggen fick jobba med det igår, även Malin på sin lektion och i dag var det Räkans tur.

Det är bra med åttvolter för då får man jobba båda varven hela tiden, dessutom är själva varvbytet en svårighet och ett moment där man kan jobba hästarna. Viktigt när man rider på åttvolt är vägen. Jag vill att det verkligen ska vara två volter, så inte vägen blir för rak så det blir mer som en diagonal i stället för två volter. Att hästen går på den väg som ryttaren tänkt sig är alltid viktigt, och i åttvolterna får man verkligen testa detta. Jag flyttar gärna hästen lite för den nya innerskänkeln diekt efter varvbytet. Just nu har det varit mycket små åttvolter (ca 10-12 meters volter), det gäller i dessa små volter att se till att man inte tappar kvaliten på traven. I början kan man ju göra volterna lite större hellre än att man tappar bjudningen. Självklart är även böjningen och eftergiften i innersidan viktig att jobba med.

Räkan fick även hoppa lite på åttvolt i kväll. Då var volterna lite större men det var ändå svårt, och jobbig väg för Räkan att galoppera bra. Men även om inte galoppkvaliten blev den bästa genom övningen så fick den svåra vägen i gång galoppen och bakbenen. Efter övningen kändes hon jättefin! Jag tycker ofta det kan vara så, att själva övningen kan kännas som en katastrof, men efteråt blir hästen fin och då får övningen effekt även om det inte känns så när man tragglar. Räkan kändes även väldigt fin över hinder i dag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0