Projekthästar!

Jag läser hästannonser varje dag, bara för att det är intressant, och kan konstatera att det är många projekt och problemhästar ute på annons just nu. Hösten är ju en perfekt tid för att fynda hästar då det alltid kommer ut billiga hästar när det börjar bli dags att stalla in, men just nu verkar det vara ovanligt många hästar som säljs som projekt. Det är flera som är påbörjad inridning men som inte slutförts eller hästen ahr stått länge, flera har sålts men kommit tillbaka då köparen blivit rädd för hästen, hästar med sadeltvång eller uppsittningsproblem, hästar som vilat länge eller haft skador sedan tidigare. Och jag tror verkligen att man kan fynda bland dessa hästar om man har tiden och kunskapen, även om det givetvis finns en del "skithästar" också, och med det menar jag hästar som det inte är värt att lägga tid och pengar på. Hade jag bara haft lite mer pengar, tid och stallplatser så hade jag nog köpt ett helt gäng av dessa hästar, för jag tycker ju verkligen det är roligt med dessa projekt. Och även om mitt tålamod inte alltid är det bästa annars så har jag ett enormt tålamod med hästarna och kanske speciellt med dessa hästar som inte är helt lätta. 
 
Men min reflektion handlar egentligen inte så mycket om möjligheten att göra fynd som om det faktum att det finns massor av hästar som hamnat snett. Hästar som det egentligen inte är något fel på utan som hamnat hos fel ryttare, eller som behövt lite mer tid, eller hästar som ägarna bara inte hunnit med. Och därmed även många hästägare som står med hästar som de är rädd för, kanske inte klarar av eller hinne med. Detta skapar ju såklart dåligt samvete och gör att hästarna och ridningen blir något betungande i stället för något roligt, och det blir lätt något som blir jobbigare ju längre tiden går.
 
Jag skulle önska att fler tog hjälp tidigare! Innan det blir stora problem, innan man blir rädd och innan ridningen bara blir något jobbigt! För det finns hjälp att få, i bland kan det hjälpa att rida någon lektion eller ta hem någon som kan rida hästen (eller hantera hästen om det är problemet) och annars lämna i väg hästen en period! Det kan göra mycket för hästen och du som ägare kan få hem en "ny" häst som kan göra ridningen rolig igen! Våga ta hjälp!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0