Lång dag!

I dag har det varit en rejält lång dag, var ute i stallet strax efter 6 i morse och inne igen strax före 21! Det har varit hopptävlingar i Ammer även i dag, och vi hade med oss Taggen, Räkan och Oliver härifrån! Så vi tävlade på förmiddagen och sen var vi funktionärer på eftermiddan och så skulle ju även banan bäras bort efteråt.

Jag började att hoppa Taggen i 0,90m, han var väldigt laddad! Medan vi red runt på banan och väntade på start studsade han mest omkring, och när vi väl red så kändes det lite okontrollerat stundtals. Men han hoppade riktigt bra, stora språng med mycket luft! Vi var fekfria och jag var väldigt nöjd med honom!

Sen var det Räkan s tur, hon var verkligen superspänd på framridningen, och med tanke på hur hon har vait de sista veckorna så hade jag inte så höga förväntningar på henne. Så med tanke på det kändes det ändå helt okej att vi blev utvägrade på det näst sista hindret. Hon tjurade inte i hop, och jag tror det kommer gå bättre längre fram i vår (efter pälsfällningen) och när hon hoppat lite mer.

I 1 meters klassen var Taggen lugnare, nästan lite loj på framridningen, och jag tycker vi fick till en riktigt fin runda. En rivning, men i övrigt luftiga språng och dessutom något mer kontrollerat. Är supernöjd med honom, är nog våran bästa tävling någonsin! Det känns verkligen som han trivdes mycket bättre på våran stora utebana än på förra tävlingen som var inomhus!

Malin red samma klasser som jag, i första klassen gick det bra, där var hon felfri. Den andra klassen blev snabbt avklarad då Oliver drog på några rejäla luftsprång efter första hindret och lämnade av Malin på marken för att sedan dra järnet runt å banan till publikens förtjusning. Malin satt kvar i luftsprången ända tills han tvärnitade mitt i! Dock klarade hon sig med lite blåmärken och en lätt hälta. I övrigt har det varit en bra dag, med väldigt många fina hästar att titta på och bra väder!

Jag har tyvärr inga bilder från dagen ännu, men det kanske kommer framöver!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0