Ju mer jag lär mig, desto mindre kan jag!

Ju mer jag läser, ju fler hästar jag träffar och rider och ju mer erfarenhet som jag får, desto mer inser jag hur mycket det finns kvar att lära! Och jag tror att det är till den insikten man måste komma, hästar och ridning är ett så stort och komplext område att man kommer aldrig bli fullärd, det kommer alltid nya hästar och nya problem att lösa.

Jag lyssnade på en föreläsnig med en man som hade ridit mer än 3000 olika hästar. Låter inte så farligt mycket men om man räknar på det så inser man hur mycket det är, om man rider en ny häst varje dag så får man ändå hålla på så i mer än 8 år! Inte utan att man förstår vilken erfarenhet en sådan ryttare får! Ändå var han ödmjuk och ansåg att det fanns mycket kvar att lära!

Men jag träffar många ryttare och hästintresserade som tycker att dom kan det här och att dom är proffs, fast att de kanske inte har så mycket erfarenhet. Jag tycker det är tråkigt eftersom dessa ryttare sällan är lika intresserade av att lära sig eller ta till sig saker. Det är ofta även dessa ryttare som skyller på hästen, tränaren eller utrustningen om inte ridningen går bra i stället för att se sin egen del i problemen! Jag tycker attityden man har till sin ridning, sin häst och sin tränare är viktig. Det finns bara en som kan lära dig rida, och det är du själv! Du är ansvarig för din utveckling som ryttare, ingen annan!

Men det är ju just detta som är så underbart med hästar och ridning, man blir aldrig fulllärd, och man kan alltid utvecklas!

Melwin som var här på inridning våren 2010
Jag har många hästar kvar innan jag ridit 3000 stycken, men en bit på väg är jag i alla fall. Här med Melvin förra sommaren.

Kommentarer
Postat av: Sandra

Finns alltid kloka ord att läsa här! :)

2011-11-20 @ 19:45:41
Postat av: Pernilla

Tack! Jag blir så glad när jag får kommentarer så fortsätt med det!

2011-11-21 @ 18:50:02
URL: http://nillashast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0