Hoppning!

Hoppning är ett utmärkt sätt att träna och jobba hästarna! Det ger framåtbjudning (även för ryttarna!), är bra styrketräning, förbättrar galoppen (bra för ridtravare som behöver jobba galoppen), är lösgörnade och självklart roligt! Men arbetet handlar om hur hästen hoppar och ridningen mellan hindren, och inte hinderhöjden!

Jag hoppade mina hästar hemma i dag. Började med att trava över bommar på volt, på den delen av volten där jag inte hade bommarna gjorde jag övergång till skritt eller galopp. Efter det satte jag upp ett litet räcke på den halvan där inte bommarna var. Då blev det travbommar-galoppfattning-avbrott-travbommar, hästarna fick då jobba både med lydnad och styrka genom alla övergångar. Sen gjorde jag om travbommarna till en liten studs på volten, studs är bra styrketräning, hästarna blir kvicka och får jobba med frambenstekniken. Började först med bara studsen men la sedan till även räcket. Att hoppa på volt ger extra styrketräning.


Taggen, juni 2010

Räkan behöver jobba med sin framåtbjudning, hon behöver bli snabbare i sprången ("fryser" i sprången) och få mer styrka. Taggen bör bli lydigare, förbättra sin frambensteknik, jobba galoppen och även han behöver mer styrka. Allt det här har dom jobbat med i dag! Båda två skötte sig bra, tyvärr blåste det en del så i bland blåste hindren ner, så mycket tid gick till att sitta av och lyfta upp nedfallna hinder!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0