Ridning i alla väder!

Jag rider i nästan alla väder, det är ett måste när man bor så här i skogen utan ridhus nära och med några hästar att hålla i gång. Men jag ser det även som en bra förberedelse för tävling, för på tävling kan det ju vara både det ena och det andra vädret. För några år sedan läste jag Gunde Svans självbiografi och han skrev just om detta i den. Gunde tränade i alla väder och när han vaknade på tävlingsdagens morgon och såg att det var dåligt väder så jublade han, och tänkte att han redan där hade ett försprång gentemot sina kollegor som i stället tänkte: "Nej vad dåligt väder att köra i.." Själv fick jag glädje av att jag rider i alla väder när jag tävlade i Kramfors i början av sommaren, det blåste rejält (de avbröt tävlingen två gånger och hindren blåste ner) och Taggen gjorde sin bästa runda någonsin, helt obekymrad över blåsten!

Men så klart finns det gränser även för mig, jag rider inte gärna när det stormar -i alla fall inte ut eller unghästar. Och är det kallare än -22-23 grader ställer jag in ridningen. Är det kallt brukar jag rida kortare dressyrpass för då håller man ju värmen bättre än om skrittar ut. Givrtvis bra kläder och att ta pauser för att värma sig eller som nu på sommaren när det är hett för att svalka sig med vatten!



I dag var det perfekt ridväder när jag åkte ner till hästarna, molnigt och en lätt bris. Men innan jag var vid hagen så var det stekande sol. Började med att rida Taggen, red ut en liten sväng och red sedan dressyr på en vändplats. Det var lite ojämnt underlag och lite buskar och rötter, det tyckte han var jobbigt och besvärligt eftersom han då var tvungen att lyfta på benen. Men han var riktigt fin i alla fall. Hade tänkt galoppträna Räkan men det kändes inte så bra i värmen så hon fick göra samma jobb som Taggen, hon fick jobba rätt mycket med galoppfattningarna och att hon inte rätar ut sig i fattnngarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0