Vinterträning!

För mig handlar vinterträning mycket om att jobba med styrka, kondition och teknik för att hästen ska vara bättre när nästa års tävlingar börjar. I dressyren blir det mycket lösgörande, jobba med formen och styrka, i hoppningen mycket gymnastikhoppning och lydnadsjobb, och sen mycket konditionsträning och styrkejobb ute. Men även om grundupplägget är ganska lika för alla hästarna så ska de jobba med lite olika inriktning beroende på vad de behöver förbättra. Här är hur jag tänker jobba mina hästar i vinter:

Räkan:
Hon ska framförallt stärka upp sitt svaga, högra bakben detta genom att gå med vikt på det bakbenet och genom styrketräning i dressyren. Hon kommer även få jobba mycket i djupsnö då hon det är bra eftersom hon gärna blir rak i sina bakben, i djupsnön måste hon böja på dom.

I hoppningen ska jag jobba för att få henne kvickare i sprången och mellan hindren, tex. genom studs, kombinationer med galoppbom mm. I dressyren blir det föruom styrketräning för det där bakbenet, mest jobb med att bjudningen och att få upp henne lite i formen.


Taggen:
Behöver muskla på sin överlinje, detta innebär mycket dressyr för honom. Jag ska även jobba mycket med hans galopp, dels genom galopp i snön men framförallt i dressyren genom att han ska gå fram mer i galoppen. Och mycket fattningar.

För hans del är det rytmen som vi behöver jobbas med i hoppningen, och galoppen även där (upplever att det är svårt att hitta "rätt" galopptempo på honom i hoppningen), och sen övningar som får han att hoppa upp sig över hindren. Tex. travhoppning, serier, kombinationer, galoppbom framför hinder mm.


Corran:
Framförallt ska hennes galopp stärkas! Mycket galopp ute och i lina i början, efterhand mer galopp på banan. Mycket fattningar! I traven ska hon jobbas så hon travar mer framåt än uppåt. På henne är det nu dags att fortsätta inhoppningen, började lite i höstas med att travhoppa låga hinder men inte någon riktig hoppning än. Och sen ska hon ju fortsätta sin utbildning och jobba med att bygga upp sig som ridhäst.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0