Vilsna ryttare!?

Jag kan bli riktigt mörkrädd när jag läser på olika forum och liknande där ryttare och hästägare skriver frågor och inlägg som tex. "min häst är halt, vad ska jag göra?" eller ridproblem som "hur får jag hästen att gå på tygeln?", "varför galopperar han bara i en galopp?" osv. Dels är det oroande att det finns så många ryttare som är osäkra och inte har någon att rådfråga, men även dessa råd som folk ger till svar, utan att ha sett varken hästen eller ryttaren, och att så många faktiskt tror på alla råd sedan. Detta gäller ju inte bara på dessa internet forum (där man ju verkligen inte har någon aning om vem som ger råden) utan även i verkligheten där många ger råd och svar utan att egentligen ha kunskap. Skulle önska att vi hästägare hade lite mer kritiskt tänkande ibland, och inte tror på allt folk säger bara för att de har en dyr häst och en fin transport! Jag vill inte att vi ska fråga mindre, utan tvärtom fråga mer och ifrågasätt mer! Men fundera över de svar du får, och vem som ger svaren! Försök att skaffa dig kunskap genom att läsa mycket och diskutera med de hästmänniskor du litar på.

Men hur som helst tycker jag att det är synd att så många hästägare och ryttare känner sig så osäkra, att de inte har någon att rådfråga och många gånger kämpar helt ensamma med sina hästar. Så vill inte jag att det ska vara, och det är dessa ryttare jag vill fånga upp med min verksamhet. De ryttare som kanske inte kan köra hästen till ridhus, som inte tror att de är tillräckligt duktiga att rida för någon dyr tränare eller som kanske inte har råd att träna varje vecka, men som ofta vill lära sig mer eller få hjälp att lösa problem och utvecklas. Genom att jag åker hem till kunderna, försöker hålla låga priser (180 kr för 30 mins privatlektion), att man bokar gång för gång och binder inte upp sig på något abbonemang och behöver bara boka två dagar innan man ska rida, så hoppas jag att kunna fånga upp de som annars drar sig för att träna eller ta hjälp. Sen skulle jag önska att jag lyckades fånga upp fler, men det blir förhoppningvis i framtiden!


Foto: Elisabeth Sjöström


Kommentarer
Postat av: ida

Bra skrivet! =) Håller med om att man alltid ska rådfråga de man litar på och som kan mycket, annars brukar jag vara duktig på att grotta ner mig i all fakta som går att läsa =)...och vi vill träna snart =)

2011-12-22 @ 15:20:18
URL: http://himlahastliv.bloggo.nu
Postat av: Nilla

Det är bara att höra av er när ni vill rida!

2011-12-22 @ 19:04:33
URL: http://nillashast.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0