Älskade snö!

Jag är egentligen inte så förtjust i vintern men jag älskar verkligen att rida i snön! Vintertid är de plogade vägarna jättefina att rida på med ett oftast mycket bra underlag, likaså de ridbanor som skottas. Och djupsnön som man kan rida i där det inte är plogat. Finns inte mycket som slår en galopp genom nysnön!

I morse red jag ut först Corran och sen Taggen, och de fick pulsa snö. För Corrans del blev det mycket trav och några galopper i snön medan Taggen fick galoppera rätt mycket, och han var rätt studsig och laddad! Roligt var det i alla fall!

Det finns flera saker som är bra med djupsnön. Dels är det bra träning, det är ju jobbigare för dom att gå i snön och det är bra mjölksyreträning. Sen är det ju ett annorlunda underlag, och jag tror ju på att rida hästarna och vänja dom vid olika underlag. Men framförallt så är det ju jättebra om man har en stökig häst, hästarna orkar inte bbocka och busa lika mycket i snön som annars och skulle man ramla av så landar man mjukt! Perfekt att rida in unghästar nu!

Tänk dock på att hästen behöver tid att anpassa sig, mjukstarta! Dessutom får man se upp med skare, om det är is under och framförallt att man har koll på vad som är under. Diken, stubbar och grejer kan gömma sig under snön!

Kito som var här förra vintern skulle bla jobba med sin galopp, han fick galoppera mycket i snön för han blev lätt stark när jag galopperade ute, och då var snön ett bra motstånd för honom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0