Premering!

Har varit på Wången på premering i dag! Hjälpte grannarna (Cornettes ägare) att visa några ardennrar, närmare bestämt fem stycken, varav två hade föl med sig. Jag har knappt varit på premering förut (är i alla fall en 11-12 år sedan sist) så det var roligt och spännande, och väldigt lärorikt!

Ardenner ska flätas när de visas upp, de har inbakad fläta i man och svans (hela svansen flätas upp) och man flätar in bast i flätorna. Är lite jobb att fläta fem ardenner, om jag inte visste det innan så vst jag det nu! Men det gick ändå bättre än vad jag väntat. Visningarna gick väl rätt okej även om poängen inte blev riktigt som väntat på alla hästar. Själv fick jag äran att få visa den häst som fick 9:a på traven! Faktiskt tror jag det var den enda 9a som delades ut på traven under hela dagen. Tyvärr var hästarna rätt matta och trötta, var varmt som en bastu i stallet och det blir mycket intryck för dom en sån här dag!

Men jag måste ändå säga att det är lite hästkrafter i en ardenner, eller vad sägs om 3 årig ardenner som är 164 cm hög och väger 774 kg? Inte att leka med! Tur att dessa hästar vi hade med oss hade ett utmärkt temperament och skötte sig ypperligt hela dagen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0