Gaffeln!

Måndag med blåst, Ica-jobb och tömkörning. Jag har nördat lite på en av övningarna som visades på clinicen, men kanske dags att ta fram en annan övning den här veckan? Har också funderat på om jag skulle testa att köra uppbyggande markarbete med liknande övningar uppsuttet? 

En av övningarna som visades på clinicen i fredags kallades för gaffeln. Den har jag nu kört på flera olika hästar i helgen och i dag och jag måste säga att det var en bra övning! Den ser simpel ut men även om flera av hästarna jag testat med ser ut att göra den enkelt så märker man att den tar på dom! Det är alltså tre bommar som ligger som hörn led en bom i mitten och hästarna ska gå in och vända runt bommen, se bild längre ner. Går att lägga till halter både in, ut och mitt i, eller trav, för att höra det svårare. Övningen ska aktivera coren eftersom hästarna måste sätta sig lite i den, men det är även smidighet, jag skulle även vilja lägga till att hästen måste vara lyhörd och lydig och tömföraren snabb och rätt placerad, inte helt lätt! Just nu min favoritövning!

I morse innan jobbet så tog jag Delicious i töm och hon gjorde gaffelövningen för andra gången, och på kvällen efter jobb och mat så var det Wasabi som fick jobba i töm. Nu ladda om för i morgon och tydligen regn!

Vart tog höbal en vi rullade ut igår vägen? Chokladen, Wasabi och Lemonaden 

Delicious tränar på

Wasabi i lampans sken!

Bomuppställning Gaffeln 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0