3.14

Pi-dagen igår, matte är ju inte riktigt min grej. Fint väder, vårvarmt och gick rida utan jacka men hade inte bästa riddagen ändå...

Började med Oskar, red lite på banan och på det upptrampade spåret. Vi behöver jobba på lyhördheten för hjälperna, och på konditionen. Sen tog jag Forzett. Längesen jag hängde och satt på henne nu, och hon har varit lite spänd och känslig, men igår var hon jättebra. I alla fall till en början.... Jag satt på henne på halt några gånger, stod i stigbygeln och skrittade runt, hon var helt avspänd (tyckte jag). Tänkte prova att skritta några steg uppsuttet, vilket vi gjorde ett par gånger i höstas, hade då stått i stigbygeln en stund innan så när jag satte mig så var sadeln sned. Så jag skulle ta stigbygeln på höger sida för att trampa till sadeln, men när jag kommer åt henne med foten på magen på höger sidan så exploderar hon och bockar. Jag åkte såklart av. Inte bra, det är precis det moment ört jag själv upplever som svårast och mest kritiskt, och då jag inte vill att något ska hända, men det är ju ofta då det blir tyvärr. I alla fall kunde jag efter både sitta upp och stå i stigbygeln i skritt, men jag måste klura lite på hur jag ska komma förbi den där överkänsligheten!

Red sen Chokladen som fick ett lugnare pass på spåret, runt träd och ner på vägen en sväng. Efter henne kom Wildkickans ägare och hämtade henne för hon skulle hem och verkas. Det tog kanske fem minuter från att de kom till att de hade åkt, hon var väldigt lättlastad och lugn!

Red Lemonaden, hon var jättestökig i munnen och med bettet och därmed ganska jobbig att rida. Det som är bra är att det ändå går att travjobb henne lite nu, och att det blir bättre efterhand. Men något är det som stör henne, och jag tror att det är i ländryggen där hon blir spänd och låst. 

Sist ut Clarinett, och jag valde en jättedålig ridväg! Tänkte fortsätta trampa upp stigen i skogen ovanför gården, jag började ju med det för någon vecka sedan och igår när det var plusgrader tänkte jag att snön var tillräckligt mjuk igen. Men det var alldeles för tungjobbat! Det blev väldigt tufft för henne i snön, dessutom träffade vi en älg ganska nära halvvägs upp i backen! Det blev lite spänt, men vi hade ju inte möjlighet att att ända precis där pga snön så vi tog det lite lugnt ett tag och fortsatte sedan en bit till uppför innan jag hittade ett lämpligt ställe att vända på. Avslutade med att trava några varv på banan för att få bort lite mjölksyra!

Sen middag och i väg och tömkörde en häst. Magen höll ihop nästan hela dagen, fick en släng på kvällen efter att jag fått sladd på bilen och blivit lite stressad! Nu ny dag, Ica-jobb och inte så mycket häst väntar!

Doris var givetvis med när jag skulle sitta av Oskar! 

Chokladen i skogskanten! 

Lemonaden fick avsluta med att skritta på spåret! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0