Utryckning!

Ibland önskar jag bara lite lugn och ro, och att hästarna kan acceptera att vara i de hagar jag ställt dom i...

På förmiddagen igår så tömkörde jag Delicious runt träd i skogskanten och i backen. Sen red jag Oskar och red igenom LC:1 programmet, vi får avbrott i vänster galoppen men annars är det okej.

Vidare till jobbet där det bitvis var mycket folk. När jag kom från första kassapasset kollade jag telefonen och hade då fått meddelande från de som bor vid stora betet att det var två hästar lösa. Eftersom hon skrev att en hade röd huva förstod jag direkt att det var Lemonaden och Forzett som hade gått dit från lilla betet. 

De hade skickat meddelandet medan jag var i kassan så även om jag åkte direkt (tog lunch en timme tidigare) så hade det gått en bra stund sen de kom ut. När jag kom ner till betet var alla hästar ute. Jag hade pratat med Nisse innan jag åkte men han hade fullt upp med brunnen och försöka fixa vattnet hemma,så jag åkte själv ner men skickade ett mess att alla hästar var ute. 

Lagade hagen och fångade in Clarinett, de var som tur var bara på lägdan bredvid, de andra hästarna följde med oss en bit sen drog dom ut på vägen! Då ringde jag Nisse eftersom jag förstod att det skulle bli besvärligt att få in dom ensam. Som tur var hade han åkt redan och var på vägen precis vid betet och kunde vända hästarna! De kom in i hagen och nu får Lemonaden och Forzett gå där så länge. Forzett hade fått ett skärsår och Clarinett var inte riktigt nöjd med att hon skulle vara i hagen, men det ger sig nog. 

Tillbaka på jobbet, stängde själv så tog lite tid. Värmde färdiga plättar till mat och sen på kvällen så tog jag bara in hästarna på gården, och tvättade och lasrade Forzetts sår. Det regnade också så var nog lika bra att jag inte hade högre ambitioner. 

Nu hoppas jag på en dag utan alltför mycket stök! 

Delicious i grönsakan i skogskanten! 

Oskar efter sin programridning

Grå hade på kvällen tagit sig an Forzett så hon inte var ensam! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0