Utryckning igen!

Just nu är mina hästar billiga! Två arbetsdagar i rad har jag fått åka och ta rätt på dom!

Igår jobbade jag heldag och från morgonen. Precis när jag skulle gå på lunch fick jag ett meddelande om att några hästar var ute nere vid betet. Ringde Nisse som också åkte ner och som hade börjat lite när jag kom. Vi fick tillbaka alla i hagen. Båda vi hade ställt våra bilar på vägen för att förhindra att hästarna skulle ta vägen men de utländska gästerna som bor på gården skulle ju givetvis åka mitt i allt. Så därför skyndade vi oss att flytta på bilarna direkt hästarna var inne, sen gick jag upp för att byta ut den trasiga stolpen. 

Tyvärr hann hästarna upp före och den trasiga stolpen hade ramlat. Fem hästar hann hoppa ut innan jag fick stopp på övriga. De fem hästarna, alla min egna, tänkte inte bli fångade utan drog ju i väg på vägen. Där var det ju öppet nu (och gästerna hade ju ändå inte åkt utan stod med bilen kvar halvvägs på gården). Fast jag kastade mig i bilen och körde efter dom så hann jag inte i närheten av dom så de har sprungit fort! Men de hade stannat på lilla betet så där var det bara att öppna hagen och släppa in dom! Tokiga hästar! 

Tillbaka på jobbet sen och efter jobbet middag eftersom jag inte fick i mig någon lunch. Sedan träffades jag och Linda och vi gjorde klart en ny hage nere vid stora betet, viljet vi egentligen tänkt göra i dag. Sen tog vi tillbaka hästarna som dragit till fel bete med hjälp av Nisse. Linda red Clarinett, Nisse ledde Lemonaden och Bob, och jag ledde Chokladen och Wasabi. Men det gick knappt för Chokladen var så sur på Wasabi så med en tredjedel kvar kanske så tog Linda Wasabi som handhäst i stället. 

Nu hoppas jag att hästarna är nöjda ett tag! I dag väntar hoppträning och eftersom hagen är klar så får jag försöka rida lite i eftermiddag i stället! 

Linda, Clarinett och Wasabi på väg till betet 

Nöjda hästar i ny hage sen! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0