Tre decimeter snö!

Vi har väldigt mycket väder och väldigt mycket vinter! Kändes konstigt igår morse när det var -21 grader och toksnöade! Sen blev det mildare och på kvällen -10 grader, snö och blåst!

Annars känns det som att jag mest lagar hagar nu! Vädret hjälper ju inte till då materialet blir skört i kylan och snö och blåst tynger ner stängslen. Vinter och stängsel är verkligen inte någon hit men den här veckan har varit extra mycket! Igår precis när jag skulle åka så såg jag att grabbarnas ingång såg konstig ut, visade sig att de knäckt en stolpe och dragit in hela tråden i hagen. Antagligen någon som fastnat, glad att jag upptäckte det innan hästarna.

Sen på kvällen fortsatte det. I två hagar låg tråden nere, när jag ändå höll på med det bestämde jag mig för att göra om matningen till en hage för att få bättre ström. Det gick givetvis inte helt smidigt och tog en dryg timme, i mörker, snö och blåst. Men jag tror att jag fick till det! 

Jag jobbade faktiskt lite hästar också igår. På morgonen Hera och Wilde, jag longerade de över bommar och gjorde pallträning. Hera kunde jag sitta upp på! Wilde tycker att det är jobbigt när jag kliver upp för att hänga på honom, han vill gärna gå i väg då. Egentligen är han inte spänd och rädd utan jag tror mer att han tappar balansen, efter att ha hängt på honom en 5-6 gånger så stod han still! 

Jag tog även Lemonaden i töm på kvällen efter allt stök med hagarna. Blev en sen kväll, tror inte att jag var klar i stallet förrän 22.30. I dag var planen att jobba en massa hästar, komma igång med alla och testa att rida igen. Men det är ju typ snöstorm! Har kommit ännu mer snö i natt, snöar fortfarande och driver! Lär inte bli så mycket gjort i dag med utan lär få lämpa med snöskottning, vilket inte är det bästa för handen. Sen i morgon kommer kylan in igen, nästa vecka kanske det är ridväder? 

Glad Hera! Nu sutten på! 

Wilde undersöker pallen, det är väldigt viktigt att kolla pallen innan den där människan ska kliva upp på den! 

Lemonaden i snön och mörkret igår kväll! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0