Kaosdag!

Jag hatar älgar, jag hatar vinter, jag hatar kaos, jag hatar stängsel! Vill bara ha lugn och ro, och kunna jobba lite hästar, men det verkar omöjligt!

Började igår med att slänga ut fårull runt gården, och sen mockade jag stonas lösdrift. När jag är på väg ut med kärran ur hagen hör jag misstänkta ljud och när jag kollar närmare så är Iowa och Bob i hagen hos Juliette, Grå och Forzett! De har dragit rakt igenom två trådar!

Medan jag lagade hagarna funderade jag på en lösning eftersom grabbarna uppenbarligen inte trivs i sin hage så kändes en ommöblering nödvändig. Började med att flytta Forzett till deras hage, tyvärr blev de rädda när hon dök upp i deras gamla hage så då drog de ut igen. Jag fångade in Iowa och ställde honom på box, Bob var väldigt tjurig att leda (dags för ledträning på honom, påminn mig om det) så han fick jag stoppa in i hagen hos Grå och Juliette igen.

Lagade hagen igen, och drog jordtråden klart på den hagen jag började med i måndags, lika bra att höra allt när jag ändå höll på. Nisse kom och var sällskap när jag sen flyttade Grå till Forzett och släppte ut Iowa med Bob och Juliette. Det fungerade bra, Bob och Juliette har gått ihop förut och Bob var väldigt nöjd. Tänker att de nu har en hage mer på gården, längre från skogen och med en trygg tant i hagen. Däremot är inte Grå nöjd utan väldigt stressad, måste kanske flytta henne i dag.

När det äntligen kändes lite lugnt igen så ville jag inte ta ut hästar och röra till det igen så tog matpaus. Gjorde köttfärssås och pasta till tidig middag innan jag gjorde nästa ryck i stallet. Då var det lugnt, utom Grå som vandrade, och jag red Wildkickan. Det gick jättebra och det kändes som jag kunde rida lite och inte bara åka. Från början när jag rider unghästarna så går vi lite för vi hamnar. Alltså dit hästarna bjuder dit rider vi, men igår kunde jag bestämma vägen lite mer och vi kunde rida lite på fyrkantsspåret. Väldigt nöjd!

Sen i väg för att hjälpa en tjej som skulle rida sin ungponny första gången efter vintervilan. Den reds lite i höstas och har vilat sen men det gick jättebra att komma igång igen. Tillbaka i stallet så red jag Lemonaden, det var längesen jag red henne och hon var lite spänd, men ridbar. Det enda var en liten incident när jag skulle rida på kortsidan vid skogen. Hon blev väldigt spänd, stannade och backade, troligen var drt älg i skogen för det visade sig sen att stona inte varit i den delen av hagen på hela dagen. I alla fall så bestämde jag mig för att hoppa av, jag landade då i den otrampade snön utanför spåret och sjönk ner till halva låret! Måste ha sett roligt ut! Det är verkligen mycket snö!

När hästarna var nattade så följde Linda med och fikade, kändes som vi behövde det. Nu hoppas jag på en lugnare dag och mer hästjobb!

Iowa och Bob undersöker fårullen innan den slängs ut

Funderade ett tag på om det kan ha varit lukten av den som skrämde ut dom sen, men de verkar ju inte så rädd för ullen 

Iowa och Bob i sin nya hage

Wildkickan i skymningen efter sitt ridpass

Och Lemonaden i mörkret! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0