Stormen Ingun!

Den norska stormen Ingun drog förbi och även om vi var i ytterkanten så har det blåst rejält!

Min plan för dagen var att ta 6 hästar och att rida 5 av dom, men de planerna blåste liksom bort. Men jag mockade alla lösdrifter, och sen tog jag Wildkickan. Hon är lite jobbig att leda och det är verkligen dags att ta tag i det nu. Så i dag longerade jag först henne så hon skulle ha gjort av med lite energi och sen jobbade vi med slow walk eller om man vill kalla det bakbromsträning, i backe. Alltså extremt långsam skritt vid hand, det ger hästarna styrka och balans, men även mentalt att kunna vänta och göra saker långsamt. Väldigt jobbigt enligt Wildkickan, men jag tror att det kommer göra att hon blir lättare att leda. Fick även en annan tanke i dag, Wildkickan har det jobbigt i höger varv (vilket ju är väldigt vanligt) så nu ska jag försöka leda henne en del av tiden på höger sida. Det är ett knep som kan fungera för att få hästarna mer liksidiga.

Sen tog jag Lemonaden i töm, precis när jag gick upp med henne till banan så började det ta i ordentligt med blåsten. Jag hade bitvis svårt att stå och det blev givetvis inget superpass, bestämde mig sen för att inte ta någon fler häst. I stället lagade jag staketet på banan som hästarna hade rivit när de var ute förra veckan och sen gav jag upp.

Gjorde pizza till tidig middag, bokförde lite, bakade sockerkaka och kollade hästarna i hagarna. Man blir lite stressad av blåsten! En av träningarna jag skulle ha blev inställd men jag åkte i väg och hade en hopplektion. Tillbaka i stallet så hade blåsten lugnat ner sig och jag tog Clarinett i töm. Då var känslan verkligen lugnet efter stormen och flera av hästarna hade lagt sig och vilat efter dagen som nog tagit på dom.

Sen väntade jag med Nisse som skulle få hem en häst med lastbil. Vid 22-tiden kom han, en ardennerhingsten som ska köras in. Nu ska jag ladda för heldag på Ica i morgon. Tyvärr ska det blåsa i helgen med, men förhoppningsvis mindre än i dag så jag kan rida lite mer!

Bob i hagen i morse! 

Wildkickan i blåsten! 

Man måste klia sig! 

Lemonaden kunde inte ens hålla reda på öronen i blåsten! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0