Skottdagen!

En extra dag i år, tror ändå att det är mer bra än dåligt. Men jag är glad att jag inte jobbade i dag, Ica centralt hade tydligen inte koll på skottdagen och det gick inte att betala med kort halva dagen. Pinsamt!

I dag var det dags att besikta bilen. Kändes som en domedagen eftersom jag var säker på att det skulle vara en massa allvarliga fel på den. Förra veckan började motorlampan lysa men den slocknade som tur var på väg hem från Sundsvall. Igår tändes ABSlampan men den slocknade sen på kvällen. På väg till besiktningen lös ingen lampa, men när jag startar bilen för att köra in på besiktningen börjar ABSlampan att lysa igen... Men den hade slocknat när besiktningskillen körde bilen sen. Fick 6 stycken 2:or men inte så stora grejer. Ett par lampor, parkeringsbromsen, lysena behöver poleras och sen var det någon bussning och något fäste. Ingen allvarlig rost eller större grejer, bilen får nog leva ett tag till! 

Hemma är det nu skogsmaskiner på båda sidor om gården och hästarna får miljöträning. Men går inte komma i från att det är lite spänt i hagarna, speciellt som det blåst och regnat i dag. Jag red först Hera och Wilde. Hera fick göra lite travjobb på banan och sen på spåret bredvid banan. Wilde fick gå runt träden i skogskanten, han tyckte nog att det var lite spännande. 

Sen tog jag Clarinett och Lemonaden i töm för att se hur dom såg ut efter behandlingen i tisdags. Lemonaden lyckades, efter ett missförstånd tippa omkull i snön men jag tror att det gick bra. Sist ut Wildkickan som gjorde skäl för sitt namn i dag. Eftersom det är lite halt vid stallet och hon är oskodd, och inte har vett att stå still, så gjorde jag ordning henne utanför hennes hage. Det var inte bra för henne med ny rutin i kombination med skogsmaskinerna, hon var rejält stökig att ta upp på banan och när jag började longera. Förstår inte att hon ska tagga upp så mycket, men det är verkligen något att jobba på. Blev longering på henne för det var fullt nog i dag! 

Gjorde köttfärssoppa till mat och sen en lugn kväll. Nu när det äntligen är lite bättre ridväder så är det halt i stället! När ska det komma igång ordentligt med träningar? 

Hera innan avsittning! 

Wilde i skogskanten! 

Doris sadeltränar! 

Clarinett i töm! 

Lemonaden efter sitt jobb! 

Wildkickan! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0