Mot nästa storm!

Knappt har torsdagensblåst lagt sig så är det dags för nästa oväder. I kväll och i natt ska det blåsa ordentligt igen, som prognosen såg ut igår kan det bli värre än i torsdags. Nu har de dämpat vindarna lite i dagens prognos så jag hoppas att de har rätt. Jag orkar inget mer oväder!

Igår heldag på Ica och på kvällen tog jag Hera och Wilde. Hera håller på att utvecklas till en riktigt trevlig ridhäst. Igår fortsatte vi jobba med traven under ryttare och nu travar hon ett halvt varv på banan utan att bryta av. Så duktig, och så rolig att jobba med!

Med Wilde fortsatte jag uppsittningsträningen. Han fick testa att att skritta med mig stående i stigbygeln, det gick över förväntan och jag kunde inte låta bli att testa att skritta lite uppsuttet också. Visserligen bara några steg åt gången, ett par gånger, men jag ville verkligen att han skulle få lyckas. Nästa gång kan vi göra mer! Och vi gjorde det helt utan hjälp! Kom ihåg att han hade det svårt med balansen när jag började hänga på honom vid pallen.

Även om jag har gjort det här några gånger nu så kan jag inte sluta fascineras av att hästarna släpper upp oss på ryggen och låter oss rida! Att de verkligen vill förstå vad jag försöker säga till dom och att de ger en sånt förtroende! Att ett rovdjur ska sitta på ryggen är ju mot alla deras instinkter. Så fascinerande! 

I dag var ju planen att rida en massa, misstänker att det inte blir så mycket. Vi får se hur blåsten utvecklar sig och hur hästarna känns. I torsdags var dom ju som popcorn i hagarna! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0