Aprilväder!

Omväxlande väder igår med stundtals sol och stundtals regn. Typiskt aprilväder!

Jag började med att köra hästar till Nisses stall, trodde när snön och isen var borta att jag skulle slippa lasra på vägen men min uppfart är så dålig nu att jag ändå fick göra det. Körde dit Clarinett och Chokladen först, Lemonaden var så nära att tränga sig ut för hon ville verkligen med, och som tur var fick hon ju åka sen hon med. 

Stina kom och masserade, först två ponnyer och sen mina. Både Clarinett och Lemonaden var bättre än sist. Chokladen var med för att förhoppningsvis hitta en orsak till hennes konstiga beteende. Och Stina hittade ett ganska stort område på halsen och bogen, mot ryggen, som var ömt och delvis svullet. Jag hade varit ganska nära när jag tyckte att jag hittat en spänning men området var betydligt större. Hon är rejält öm och även svullen så jag förstår inte riktigt hur jag missat det men jag var ju väldigt inne på att det skulle vara vid sadeln. I alla fall bra att hittat något, nu ska jag börja med att lasra varannan dag och jobba henne utan utrustning. 

Tror att hon gått omkull och ramlat på bigen/halsen. Gick tillbaka i riddagboken och kollade, på tisdagen (för 3 veckor sedan) hade jag ridit henne och hon var fin, på torsdagen var hon konstig och jag misstänkte kolik först. Visade sig att på onsdagen mellan hade några andra hästar varit på rymmen så det hade nog var oroligt då och hon hade säkert härjat, skulle gissa att det var då det hände. Alltså hästar kan verkligen lyckas med allt!

Körde tillbaka hästarna och red Wildkickan. Just nu kan vi inte trava i vänster varv och typ inte ens styra till vänster. Jag förstår att det är en del av processen men känns lite jobbigt när hennes ägare kommer i dag för att titta. Men det är ju nästan alltid så!

Sedan drog vi igång nästa projekt, att lasta Iowa. Linda hade lånat en b-kortslastbil och förutsättningarna var bra utan halka och vi var tre personer. Började väldigt lugnt och lätt, han fick gud tid på sig att kolla, undersöka och stå med hovarna på rampen innan vi satte någon press på honom. Sen la vi på lina och han stänger liksom av när det blir lite press på honom, men vi lyckades komma ur det läget och fick in honom. Han kördes till Nisses stall, så lagom bit första gången, och Nisse åkte med honom i bilen. Skönt att vi börjat komma över det problemet, men jobbigt för Linda att köpa en b-buss! I dag ska även Bob åka till Nisses stall, men han får åka transport, för på tisdag kommer hovslagaren.

Efter vi kört Iowa var jag helt slut. Jag var hungrig, trött och blev helt uppgiven och slut, tror att det var bristen på mat, och kaffe, som var boven. Så vi nattade hästarna och jag gjorde en ganska tråkig pizza på rester, och hittade en gammal cider i kylen när jag letade rester, och sen blev det en väldigt tidig kväll. Jag hoppas på lite mer energi i dag men prognosen säger regn hela dagen vilket ju känns sådär!

Wildkickan! 

Lastning av Iowa! 

Fortsatt lastning... 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0