Regn och lera...

En dag till med regn och det är sjukt blött nu! Känns som allt är lera och blöta!

I morse var Bob borta, hagen tom men till syntes hel, dock väldigt lugnt på gården. Började leta honom vid stona och saknar då även två ston, de återfinns dock snabbt i sin hage. Går en annan väg ner till gården och hittar då Bob betande utanför sin gamla vinterhage. Han kom i trav mot mig när han såg mig!

Släppte in honom i en annan hage eftersom jag misstänkte att hagen han gick i hade dåligt med ström. Bob har precis som sin mamma Lemonaden stenkoll på om det är ström eller inte i tråden, Lemonaden kan man ju använda som stängselkollare! Den här hagen var förberedd så jag behövde bara koppla på matarkabeln. Men min magkänsla sa att jag skulle kolla strömmen, och mycket riktigt var det ingen ström! Den försvann vid matarkabeln så satte i stället dit en vanlig tråd. Dock försvann strömmen ändå, denna gång i en knut på tråden, så hämtade ytterligare elband och testade igen. Den här gången försvann strömmen redan i hagen jag drog den i från, där det ju funnits ström alldeles nyss!!! Blev less och drog en lång lina från tidigare på hagen och äntligen var det ström i Bobs hage! Tänkte att det gör inget att det är en tråd mellan hagarna i ett par dagar.

Tömkörde Grå och skulle sen även ta Zayats i töm i regnet. För givetvis regnade det också och det blev bara mer och mer, jag var inte jättepepp. Går till hagen och ska ta in Zayats, blir väldigt förvånad när det sitter en tråd rakt över där vi ska gå! Hade inte riktigt tänkt på det...

Löste problemet, tog Zayats i töm på vägen och sen till Ica. Där var vi i vanlig ordning en kort, efter jobbet var det tänkt att jag skulle ha en träning men den blev inställd med allt regn. Hem, skulle laga mat men matpkanen sprack då jag saknade stripes hemma. Struntade i maten och tog stallet i stället. 

Tog Forzett i töm, satte på nosgrimma för första gången. Hon är väldigt dragig i tömmarna och det blev ju såklart inte bättre med nosgrimma men det var lite intressant att se för det blev lite olika i olika varv. Tror nosgrimman får vara kvar ett tag så får vi se om vi kan skala ner problemet ytterligare.

När jag kom hem sen hade Nisse gjort biffstroganoff och ris så det blev en väldigt bra avslutning på en annars ganska slitsam dag!

Grå i regnet! 

Zayats på tur på vägen! 

Forzett i kväll med nosgrimma. Har dock flyttat upp den ett snäpp till nästa gång 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0