Oktober!

Så lång och intensiv dag i dag, är jättetrött!

Klockan 7.00 i morse ringde han som har stugan där småhingstarna går och säger att hagen är helt nerriven och hästarna ute. Vi är snabbt där, det är dimma och vi hade inte så stor koll på om fler var ute, men det blev vi varse om sen. För det stod mycket riktigt tre hästar på andra sidan vägen om hagen, men det var Bob och hans kompis Fixar, och Nisses äldre kallblodshingst Fräsen! Det betydde alltså att hingstarna hemifrån också var ute och Bruno, tvååringen som gått på bete var borta.

Medan Nisse letade dom så började jag gå hem med de tre. Ledde Fräsen och Bob, och Fixar gick lös. Gick riktigt bra ända tills vi kom hem till ardennerhingsten då blev Fräsen stökig och Nisse fick kleda sista biten. Han hade hittat de andra men när vi kom dit har de dragit vidare, men Nisses telefon ringde och vi fick en ny position på dom. De var bara en kilometer från min gård så det var en bit att gå med dom hem! 

Sen frukost och i väg till löshoppning hemma hos mig. Vi löshoppade en ponny och sen Oskar som var här på utbildning förra året. Och sen fick även Iowa testa löshoppningsringen. Han var jättefin och fick hoppa två minihinder, han ramlade även ut från banan en sväng men det är ju sånt som kan hända när man löshoppar ute. Han fick komma in och göra om det bara. Kommer bli så roligt att följa hans utveckling! 

Sedan lastade jag Wasabi och körde till Nisses stall för skoning. Men eftersom stallet var fullt med hingstar och Nisse precis höll på att skicka hem en häst som varit på inkörning så fanns ingen ledig box så ställde henne i en hage. När jag sen kom med Grå och Chokladen så var visserligen Wasabi i en hage men inte i den hagen jag släppt henne i! Den hagen var dock hel så hon måste ha hoppat! 

Även Grå och Chokladen fick g ut i väntan på hovslagaren, och även de var yrsliga, for runt och lyckades slita ner sig massor. Men när hovslagaren kom lugnade allt ner sig. Vi skodde Wasabi, hovslagaren hittade två hovbölder på hoven som hon varit halt på, en som precis gått ut och en som han verkade ut nu, dessutom en gammal på andra frambenet. Eftersom hon ska stå torrt med hovbölder a nu så får hon bo kvar hos Nisse någon dag, hon ska ändå dit och träffa veterinären på tisdag. Grå verkades Chokladen var lugnast av alla! 

Lite fika, körde hem Grå och Chokladen och sen middag! Kvällsrycket i stallet så tog jag Lemonaden i töm, hon var jättefin men hade slagit upp ett sår på ett bakben, hon och Wasabi är helt otroligt duktiga på att göra illa sig! Sen har kvällen gått åt till att jvöas med vattnet som fortfarande inte fungerar fläckfritt men nu hoppas jag på att kunna duscha! 

Lemonaden i kväll! 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0