Snökaos!

Viken dag det blev igår, jag är helt slut i dag!

Det hade redan igår morse snöat tokmycket! Jag klev upp tidigt för att hinna tömköra två hästar innan jag och Linda skulle på clinic. Så tömkörde Paris och Emina i snön, gck ganska bra. Åkte och hämtade Linda, vi skulle stanna och ha en lektion på vägen också så skickade till dom att jag var 10 minuter sen.

På gården där Linda bor var allt vitt, när jag ska vända runt skriker Linda till, jag har kört ner i ett dike, som inte syntes i snön, och vi sitter fast! Ringer till ponnyfamiljen som kommer med traktorn och drar upp oss. Ställer in lektionen och vi tycker att vi därmed ändå har gott om tid till Härnösand och clinicen där vi ska vara 1.5 timme innan det börjar för att bygga fram.

87an är oskottad och knappt körbar, vi tar en längre väg än vi tänkte då jag inte vågar åka över skogen i ovädret. Trots att vi kör på stora vägar, riksväg 87, 90 och sen E4an så är snitthastigheten låg. Vi kommer fram till Härnösand 45 min innan clinicen börjar. Vi hann sätta upp lite banderoller och bygga lite hinder. Som tur är hade de andra funktionärerna närmare att åka så mycket var gjort.

Jättebra clinic med Eva Gudmundsson. Hon pratade om unghästar i olika åldrar, om att sälja och att kunna tjäna pengar på sina unghästar. Vi tittade på hästar i åldern från föl till 7 år, förtjänster och brister, skillnader mellan dressyr och hopphästar och utveckling i olika åldrar. Verkligen intressant och bra!

Sen väntade vi in medlemsmiddag, och det var trevligt och gott, innan vi började färden hem. Tog en annan väg hem, E4an var snöig och slaskig om vartannat och gick köra typ 60. Och då, innan Timrå så börjar två lampor att lysa på bilen. Lätt panik! Vi tar oss av vägen, provar stänga av och starta igen, ingen skillnad. Bestämmer oss för att åka så långt vi kommer.

Med ett par mil kvar slocknar lyset på bilen. Vi stannar och ringer ponnyfamiljen igen som kan börja med bärgningstjänst snart. Men när de kommer så går bilen att starta igen, och när han provar att tokgasa så slocknar lamporna! Vi kör till stallet, där började lamporna lysa igen men vi hann fodra och kolla hästar, köra hem Linda och när jag kommer hem lyckas jag släcka lamporna igen. Troligen något med generatorn eller fläktremmen, men det är ju även snö överallt, så en massa fukt i motorutrymmet vilket ju också kan påverka.

Kom hem stex efter midnatt. Det är verkligen galet mycket snö! Och Nisses hästar har hunnit rymma en gång nu på morgonen. Kommer bli en hård dag känner jag, hoppas bara att biln går!

Paris på morgonen! 

Och Emina som jobbade på fint när hon slappnade av! 

Min bil i diket! 

Från clinicen! 

Ståltrådshästar delades ut till pristagare, bland annat årets uppfödare och årets unghäst! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0