Hovslagardag!

Hovslagaren igår och jag var ganska stressad över detta innan. Dels för om bilen skulle fungera, att dra fram transporten ur snön och så har Wasabi varit rätt stökig med sin hov efter hovbölderna. Men allt detta gick över förväntan, problemen uppstod senare på dagen!

Jag körde först Wasabi och Grå, och sen Chokladen till Nisses stall. Lastade av på vägen eftersom det just nu är lite trångt att vända på gården. Vi började med Wasabi som skötte sig ypperligt, inte så konstigt dock att hon varit lite stökig för hovbölden som han verkade ut sist hade spridit sig en del. Nu är det upprensat och hon är skodd med helsulor, hoppas att det ska bli bra. Även Grå har fått framskor nu efter att ha varit barfota sedan i somras, men vi är lite mer igång med igångsättningen nu så det känns som att det är dags.

Bilen höll ihop hem med hästarna och har varnat för laddningen lite till och från. På eftermiddagen ville Nisse åka upp på byn för att tanka diesel (till traktorn), köpa katt och hundmat (eftersom de i ett samarbete ätit upp en förpackning tunnbröd) och äta. Hans bil var helt strömlöst, det verkar smitta för nu har fyra bilar problem med ström och laddning! Så vi tog min bil. 

Uppe på byn var vi typ strömlösa så när vi handlat och ätit pizza tog vi oss inte långt. Ponnyfamiljen kom och räddade oss, med traktor och startkablar då deras bil precis också gått sönder! Två gånger fick vi startkablar bilen för att ta oss hem! Det går inte bra nu! Jag hoppas verkligen att jag får snabb tid på verkstaden!

Hade tänkt rida två hästar på kvällen men efter allt strul blev det bara Lemonaden, Linda red samtidigt. Det är verkligen mycket snö men Lemonaden kämpade på bra! Nu gäller det att trampa upp banan, så mycket ridning framöver! 

Nu två dagar med fokus hemma, har ställt in alla lektioner som är lite längre bort. Jag hoppas att det inte ska bli så kallt som det är sagt och jag får ladda batteriet på nätterna.

Wasabi på skoning med sluckburk och dumstruten, alltså huvan... 

Lemonaden i snön! 

Linda och Juliette! 

Och Lemonaden efter jobb, väntar på kraftfoder! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0