Gjort advent!

Tjuvstartade advent en vecka för tidigt. Det är ju så kort advent i år eftersom fjärde advent är på julafton så tycker att jag får börja lite tidigare. Adventsstjärnor och stakar är uppe.

Mina ston tyckte att jag släppte ut en så fin häst i hagen igår. Chokladen som jag red först kunde knappt gå förbi Lillebrors hage för hon var så betagen av honom!

När jag red Zayats sen så ser jag hur en häst plockar upp en hagstolpe! Blir lite stressad men tar ner Zayats till boxarna, sätter fast henne medan jag lagar hagen (ingen häst ute som tur är) och sen fortsätter vi ridningen. Blev kanske inte vårat bästa pass men vi fick träna på störningsmoment och att börja om. Och hon var mer spänd första omgången än andra jag red, så det var bra!

Sen kom Linda och jag tömkörde Iowa. Bara andra gången han tömkörs men vi kom så långt att jag kunde ha vanlig tömsättning och byta varv! Efter vi var klara med honom red vi ut med Juliette och Clarinett i snön. Med ungefär halva vägen hem tänkte jag: Vad skönt att Clarinett inte var så stissig i dag, vilken mysig tur det blev! Men det skulle jag ju inte tänkt, för sen drog hon igång. Blev rädd för något okänt och drog i väg, fick igång Juliette också och när vi kom upp på vägen då såg hon en släpvagn. Släpvagnen var en bra bit bort och inte åt det hållet vi skulle, men hon var ändå tvungen att steppa i sidled och kasta sig i väg. Bilen som kom fick helt enkelt vänta tills vi tagit oss av vägen. Ibland är hon så överspelad!

Sedan åkte jag och hade två lektioner och upp på byn och handlade det jag glömde på fredagen. Vi åt middag och sen gjorde jag kvällsrycket i stallet med att ta Lemonaden i töm, och så borstade jag lite på Lillebror när jag tog in honom. Gäller att för honom att komma in i rutinerna nu och så ska vi lära känna varandra. Första dagarna blir det lite jobb från marken och så hoppas jag på att kunna rida i veckan. 

Nu ny dag, ledig men ändå mycket att göra!

Lillebror precis utsläppt! 

Flickorna väldigt intresserade av nya hästen! 

Chokladen red jag på det upptrampade spåret! 

Från Clarinetts tur, innan jag var tvungen att hålla i mig! 

Lemonaden på kvällen! 

Försökte fota adventsmyset! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0