Pingstdagen!

Pingstdagen, mors dag och Elitloppet, och inget av det har jag lagt någon vikt vid. Även om jag försökte se Elitloppet men Tv4 play hade lagt upp fel tid så jag missade det precis, men men... För mig har det varit betessläpp som gällt i dag!

Känns inte som att jag fått något gjort i dag, det har blåst väldigt mycket och dessutom varit kallt så det är lite orsak till att det inte blivit allt gjort. Men jag longerade Cherry på förmiddagen, hade träns under kapsonen och nu har hon blivit så duktig på longeringen så nästa gång kan vi nog longera o träns. Jag vill att unghästarna lär sig longeringen först med kapson innan man börjar med bettet, då behöver man inte ta i munnen på dom om de drar i väg eller om volten blir jättestor. Efter vi longerat satte jag på henne sadel vilket hon inte brydde sig om, ska dock testa en annan nästa gång då denna blev lite vid.

Sen tömkörde jag Zayats ner till grannens gård och hon var ganska på tårna i blåsten. När vi var klara kom Linda och vi började på med förberedelserna för flytten ber till betet i skogen. Vi körde ner min (trasiga) transport, för att ha grejer i, och lämnade en bil (så vi tog oss tillbaka). Sen red vi ner Juliette, Clarinett och jag hade Chokladen som handhäst, det gick bra i blåsten men hästarna var taggade eftersom de nog förstod vad som var på gång. I alla fall Clarinett!

När de var släppta så åkte vi upp på gården och kopplade på Nisses transport, så körde vi ner Grå och Lemonaden. Grå är fortfarande inte helt 100 bra i sin hov (ben?) men ser ohalt ut och hon står på den nu utan att avlasta. Men tyckte det var onödigt att hon skulle gå ner dit så de två fick åka. När alla var på plats så återstod lite pyssel med att köra vattendunken till Nisse för att fylla, även fylla lyft i däcken och åka upp på byn och tanka bilen. Gjorde mat och efter jag ätit åkte jag ner till betet med vattendunken och sen nattade hästarna.

Nya tag i veckan, men i morgon blir det mest jobb!

Cherry provar sadel, ganska ointresserad av mig just här! 

Zayats parkerad efter tömkörningsturen! 

Clarinett nere på betet! 

Grå! 

Chokladen! 

Lemonaden och Grå! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0