Pingstafton!

Blev en bra dag med löshoppning och lite sol!

Efter att först ha pysslat lite med hagarna så red jag Lemonaden. När jag var klar med henne började jag bygga fram löshoppningen och sen kom Linda och en familj som hade med sig två ponnyer. 

Vi löshoppade först ponnyerna, sen Cizmet som verkligen hade kommit på grejen med hoppningen. Det är bara andra gången hon löshoppar, hon hade bra koll på hindren och hoppade bra men hade lite svårare för det runt omkring med att stanna, fångas och sånt. Men det kanske kommer nästa gång!

Zayats gjorde nog sin bästa löshoppning, vi höjde upp lite mer än vi brukar och då når hon inte riktigt fram. Men jag tänker att det kommer med mer träning, tekniken börjar däremot bli bättre. Efter lite fika så tog vi Forzett som verkligen hoppade bra igår, dock höjde lite för mycket (fortfarande inte så högt, men hon var nog tröttare än vi trodde), det gjorde att hon backade av och fick dåliga språng. Fick sänka ganska mycket för att få det att släppa, men det kan mycket väl vara så att till nästa gång har det trillat på plats och hon hoppar den höjden med lätthet. Det är ju det här som är svårt, att utmana men inte för mycket. Forzett var även väldigt jobbig att fånga mellan hoppen igår, så en del energi gick nog åt även till det momentet.

Sist ut var Cherry som löshoppade för första gången. Hon är ju hoppstammad och jag sa innan att det ska bli intressant att se hur hon tar sig an uppgiften. Och som hon tog sig an den, lätt, enkelt och självklart hoppade hon över de där hindren! Så lätt att glömma att hon bara är 2 år och att det var första gången, man vill gärna höja och hoppa mer. Men vi höll oss, hoppade ca 75 cm och bara tre omgångar på serien när det var helt uppbyggd. Blir roligt att följa henne i framtiden!

Sen plockade vi bort, jag åkte och hämtade två höbalar. Åt middag och eftersom Nisse ändå inte var hemma så red jag Clarinett på kvällen. Sista passet på banan på ett tag!

Nu ny dag, och med betessläpp!

Zayats löshoppar! 

Forzett! 

Också Forzett! 

Jag och Cherry! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0