Kryper fram från stenen!

Nu är det verkligen dags att krypa fram från en där stenen som jag gömt mig under hela vintern och dra igång med ridningen och träningen på allvar. Började i dag!

Tog ledigt i dag för jag kände att jag behövde göra något med mina egna hästar, komma i väg och inte bara harva på hemma. Känns välbehövligt. Men träningen var på kvällen så jag jobbade av lite hemma först.

Efter att ha mockat och spånat en lösdrift så tog jag Cizmet först. I dag kunde jag sitta upp och skritta lite och det kändes väldigt bra igen. Satt upp och skrittade i väg flera gånger, men red inte så långt varje gång. Sen red jag Zayats som fick hoppa ett litet kryss också. Tog även Grå i töm innan jag packade in Clarinett i transporten och åkte.

Stannade på byn för att äta med Nisse, bästa grillen har öppnat för säsongen och vi passade på att äta där innan jag åkte till Östersund och träning. Men vi började med att testa några sadlar på Clarinett, men givetvis var det inte så enkelt att hon kunde ha en vanlig standardmodell utan hon behöver en sadel med justering. Detta eftersom hon är bredare under sittpunkten ön framme vid manken, en vanlig x-vid blev då för smal där medan en XX-vid blev för bred framtill. Nu var det tydligen inte en jättestor grej att justera men kändes ändå lite jobbigt, är Ergox2 sadlar jag har testat i dag då Sara som jag red för är ombud för dom. Jag skulle verkligen behöva en bra sadel, men måste jobba ihop lite mer pengar först.

Sen träning, fick bara jobba med att få fram nosen på henne och att hon skulle vinkla halsrn lite annorlunda. Detta för att få upp ryggen på henne och aktivera magmusklerna, vilket ju är precis vad hon behöver. Jag hoppas verkligen att det här är den där pusselbiten som fattas för att få till galoppen riktigt. Hon var i alla fall väldigt fin i dag!

Sen hem, natta hästarna och så köra tillbaka transporten. Klockan var över 22.30 när jag kom hem. Har varit väldigt långa och jobbiga dagar denna vecka, men också en del bra grejer som ger energi och inspiration att jobba vidare. Jag har kört 90 mil sen i tisdags så egentligen är det ju inte så konstigt att jag är trött!

Cizmet efter sitt pass! 

Clarinett var inte så taggad när jag skulle ta in henne för att åka på träningen! 

Ser lite piggare ut efter träningen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0