Klinikdag!

Att planera som hästföretagare, och hästägare, är helt omöjligt. Man måste ta allt i från hur läget är just då, planera och planera om snabbt!

Som i dag! Klev upp tidigt för att åka med Movie till kliniken. När jag åker förbi Nisses stohage ser jag i ögonvrån, i mörkret, en häst som stod utanför hagen. Tänkte att den måste jag putta in igen, men då inser jag att hagen är helt borta och nerriven! Jag sätter ihop den provisoriskt och kollar att hingstarna i hagen bredvid är på plats, sen åker jag för allt är lugnt. Sen när Nisse kommer ut visar det sig att det var en hingst i stoflocken, jag hade inte räknat stona och missat i mörkret att de var en för mycket...

Hos mig åker jag först och vattnar stona, kör deras vatten i bilen, och när jag håller på där ser jag två par ögon för mycket utanför hagen! Där var nämligen Bob och Lemonaden! De hade fått upp handtagen på hagen (Bob är inte alls pillig med allt...) så inte så mycket att laga i alla fall.

Jag kom i alla fall i väg och hämtade transporten, tillbaka och fixade Movie och lastade. Hämtade upp Nisse och åkte lite senare än tänkt, men kunde trots att jag körde väldigt lugnt, vägen var rätt knölig, parkera utanför kliniken med ett par minuter tillgodo. 

Movie skulle besiktas, men vi hade i bakhuvudet att hon hade en liten markering vid förra besiktningen. Och även i dag fanns det små böjprovsreaktioner, flera men inte stora, och då valde vi att gå vidare med behandling på det. Det blev ju en lite längre dag än tänkt, vi avslutade med att åka och äta medan hon blev pigg efter lugnande, och sen hem. Då hon ska ha boxvila i dag och i morgon så fick även Forzett gå in som sällskap, de verkar ganska nöjda med läget trots allt. 

Sen blev det snabva bud, jag bytte om på mindre än fem minuter och åkte tillbaka med transporten. Hann inte till Granngården innan de stängde men hann nästan till företagsträffen jag skulle på, bara 10 minuter sen. Det var en träff för kvinnliga företagare i kommunen,Bubbel och Babbel. Lite information från tex Företagarna (som arrangerade), från kommunen, Almi, Leader mm Intervjuer med ett par företagare och så bubbel och snacks. Det var runt 35 personer och det är ju verkligen mycket i dessa sammanhang! Trevligt att träffa lite folk, både nya och gamla bekantskaper. Sen nattning av hästarna och nu ladda för jobbhelg!

Laddad ponny i morse innan avfärd! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0